Încă o sală polivalentă! De ce nu Stadion Național?

foto: pdm.md
Andrian Candu a anunțat astăzi că într-un an de zile, la Chișinău vom avea o arenă polivalentă de tip închis, cu o capacitate de 3-5 mii de locuri. Sala ultramodernă ar urma să fie construită la Stăuceni și va costa circa 30-50 de milioane de euro, dintre care 5 milioane de euro va fi investiția statului într-un parteneriat public-privat. Vezi VIDEO cu prezentarea proiectului.

Știrea e super! Sincer. Mă bucur enorm de mult pentru astfel de proiecte. Stadionul din Nisporeni, apoi această sală polivalentă: 2 obiecte sportive în numai un an de zile! Se pare că statul s-a întors cu fața la sport. 

Dar... Știu că toți așteaptă acest dar...

Eu nu vreau răul nimănui, iar cei care vor alerga cu acest material în dinți la șefuții lor ca să mai acumuleze niște puncte, să știe că lumea îi cunoaște. Știu că sunt inclusiv deputați care se ocupă cu asta... 

Sunt de o viață în sport și probabil că cunosc foarte bine fenomenul din Moldova. 

Cui i-a venit această idee cu sala polivalentă când Moldova NU are un Stadion Național? Impresia mea este că cineva pur și simplu se încăpățânează să facă orice numai să fie ideea lor, de la partid.

Ok. Trecem peste Stadion. Deși îmi este foarte greu să trec peste Stadion. Un STADION NAȚIONAL...

STADION NAȚIONAL. Pentru fotbal. La aer liber, cu iarbă verde. Asta e pentru consilieri. 

Mai departe. Noi avem o sală polivalentă nou-nouță la doar 2 km de Stăuceni, la Ciorescu (Cricova), construită de FMF. Pentru ce să mai faci una la Stăuceni? 

Mai este și vechiul Manej de lângă circ, cu denumirea păstrată ca moștenire de la ruși, cam în aceeași zonă geografică. Deci ar fi 3 săli polivalente una lângă alta...

Nu știu cine sunt experții care au decis ca arena să fie construită la Stăuceni. Personal am discutat astăzi cu mai multă lume din sport și toți sunt de părere că un astfel de proiect trebuia să fie amplasat pe locul Stadionului Republican, în centrul orașului, acolo unde oamenii, de câteva generații încoace, știu că se află principalul centru sportiv din republică. 
În cel mai rău caz, arena putea fi construită în locul Manejului. Iarăși, un loc mult mai bun din pdv strategic, amplasat practic în centrul orașului. De ce insist pe centru: pentru că nu toată lumea are transport propriu, iar manifestațiile sportive de anvergură se termină, de regulă, seara târziu când transportul public nu mai circulă. Dar cui îi pasă?

Și încă ceva. Imposibil de făcut într-un an și dacă vreți pun și un pariu că realizarea acestui proiect va dura mai mult timp.

În rest, numai bine și cât mai multe arene de sport în toată țara! Cu cât mai mult investim în sport, cu atât mai puțin vom investi în spitale și farmacii. Asta cu farmaciile nu știu dacă am zis-o bine pentru unii care au făcut avere peste noapte...

P.S. Capacitatea se măsoară în numărul de locuri, nu de oameni. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune