Butragueno Real Madrid

Haideți să vă spun, pe scurt, cum am devenit eu suporterul Realului.


Emilio Butragueno
Era vara anului 1986. Perioada în care am deschis ochii în fotbal. Sau perioada în care m-am îmbolnăvit de fotbal. Sau m-am îndrăgostit de fotbal :D. Campionatul Mondial din Mexic. Maradona. Dar pe lângă el mai erau și alții. Unul dintre ei - Butragueno.

Emilio Butragueno. Comentatorul sovietic îl numea Butraghenio. Am urmărit la TV un meci în care acest jucător a marcat 4 goluri. ”Butraghenio!!! Real Madrid!!!”, exclama încântat comentatorul. Butragueno era fantastic. Și avea un nume fantastic de frumos. Iar acel Real Madrid îmi părea atunci ca o completare a numelui, care suna și mai frumos...

Habar nu aveam de campionatul Spaniei, de Barcelona nici atât. Mi s-a întipărit în cap doar atât: Butraghenio Real Madrid! Un nume atât de dulce și frumos. Ca primul fotbal. 

Păi, dragi prieteni și neprieteni! Voi vreți să-mi spuneți acum că eu am iubit și iubesc fotbalul de 33 de ani, din 1986, pentru un isteric de arbitru britanic? Pentru un penalty care a fost sau nu a fost? Pentru o batjocură la cel mai mare portar din toate timpurile?

Nu! Eu iubesc fotbalul pentru cele 4 goluri ale lui Butragueno Real Madrid, pentru foarfeca lui Ronaldo din meciul tur, pentru driblingurile lui Messi, măcar că el joacă la o echipă pe care nu o voi agrea niciodată pentru că e opusa lui ”Butraghenio Real Madrid”. Dar Messi e frumos! La fel ca Juve! La fel ca Liverpool! Cine iubește fotbalul, înțelege. Cine - fanatismul, nu.

Comentarii

  1. Cei care au primit educatie fotbalistica normala, naturala, au o judecata corecta despre fotbal, spre deosebire de cei care si-au cultivat pasiunea de suporter agresiv prin baruri. Mi-am amintit de copilaria mea...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune