Guvernul Filip vinde Stadionul Republican

Întrebare: cum rămâne cu Legea despre INTERZICEREA schimbării destinației terenurilor sportive, pe care tot voi ați votat-o?

Fac această postare absolut calm, după câteva ore de înjurături și blesteme la adresa celor care au luat decizia să vândă Stadionul Republican, fără a oferi o alternativă. Și sunt sigur că nu sunt singurul care a avut azi o reacție similară.

Cred că toată lumea a văzut, inclusiv guvernanții, ce impact are fotbalul asupra societății. Mă refer la Campionatul Mondial din Rusia. Și dacă voi, guvernanții nu ați tras nicio concluzie înseamnă că nu vă pasă de societate, dar vă pasă doar de buzunarul vostru. Altfel nu pot înțelege cum e posibil ca să bagi atâția bani și resurse într-un proiect al unei săli de sport, Arena Chișinău, în detrimentul unui stadion. Mai ales că în Moldova NU avem un stadion Național. 

La fel cum nu înțeleg de ce a fost nevoie de 70 ha de pământ pentru o sală de sport, care ar fi încăput lejer pe cele 5 ha de pământ, pe care a fost cândva amplasat Stadionul Republican - un loc simbolic pentru sportul moldovenesc. Cred că timpul le va lămuri pe toate. Vom vedea ce se va construi până la urmă pe cele 70 ha de pământ. Atunci vom afla exact răspunsul la întrebarea mea.

Și la final. Pe ce vor fi cheltuiți banii luați de la americani în urma vânzării Stadionului Republican? Dacă pentru construcția unui Stadion Național, atunci jos pălăria! Dacă nu, atunci lăsați-vă de sport, că nu vă pricepeți. Și faceți drumuri. Numai nu așa cum au făcut rușii stadioane...

Comentarii

  1. Sustin in totalitate ideia ca este o greseala din partea guvernului de a instraina terenul fostului "Stadion National", mai ales dupa ce s-au cheltuit din caznaua statului citeva sute de milioane de lei pentru demolarea lui - dar mult mai tare ma deranjeaza si pozitia Ambasadei SUA de a accepta propuberea Guvernului, adica daca cumva ai nostri nu gindesc corect - ei ce fac???!!! Asta pentru mine demonstreaza inca o data ca si la case mai mari totul e pe interes! Pentru scolile noastre de fotbal nu se face absolut nici un compromis si nici un pas de catre guvernare, FMF, Primarii, Parlament pentru a facilita obtinerea terenurilor pentru constructia stadioanelor! Pacat!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Singura sansa de a schimba ceva ar fi o petitie la adresa Ambasadei SUA in care s-ar cere renuntarea la terenul dat. Dvs Dn Grecu ca persoana publica ati putea initia o asemenea initiativa, sunt sigur ca citeva zeci de mii de cetateni ar semna o asemenea pozitie si - who knows!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune