Est, spre Hîncești, să salvăm Zimbru

Cristian Scutariu este băiatul din România despre care s-a dat la știri că a traversat toată Siberia pe motocicletă. Ei bine, acest băiat mai este și ziarist sportiv la saitul prosport.ro, iar în acest weekend a venit la Chișinău să facă un material despre criza de idei de la Zimbru.

Profitând de ocazie l-a invitat să mergem împreună la un meci de campionat, Petrocub - Dinamo Auto, care s-a jucat astăzi, în nocturnă, la Hîncești. I-am povestit lui Cristi mai multe lucruri despre fotbalul moldovenesc. Despre unele a rămas extrem de mirat: cum adică un club de fotbal nu primește niciun ban din drepturile tv? Sau cum unii oameni aruncă cu bani într-un club de fotbal doar din plăcere? I-am mai povestit și alte nebunele, dar despre ele veți afla din Prosport, probabil. 

Cristi n-a stat decât prima repriză la Hîncești, apoi a plecat împreună cu cei 2 prieteni ai săi care l-au însoțit la Chișinău să mai guste din micile plăceri ale capitalei Moldovei de Est. Respectiv, n-a avut ocazia să vadă supergolul marcat de Maxim Mihalev în poarta manucilor. Mihalev a înscris azi al 3-lea gol în primele 2 etape de campionat și toate 3 din lovituri libere - unul mai frumos decât altul.  

Una peste alta Dinamo lui Dobro a meritat victoria, măcar pentru că a stat mai bine în teren și a știut exact ce are de făcut. Spre deosebire de Petrocub, care mi s-a părut a fi în pană de idei și fără dorință de a lupta până la capăt. 

Am schimbat câteva vorbe și cu primarul de Hîncești, Alexandru Botnari, care mi-a spus că încă nu a găsit finanțare pentru construcția noului stadion. Circa 30 de milioane de lei sunt necesari pentru realizarea proiectului prezentat de primar pe pagina sa de facebook. Îsta însemnând a treia parte din bugetul de reconstrucție a stadionului din Nisporeni. Poate se autosesizează Agenția de Dezvoltare Regională. Ce zici, Viorel Jardan? 

Apropo de Cristian Scutariu. El are un blog foarte interesant, unde își publică impresiile din călătorii și nu doar. Recomand. Iar despre nebunia pe motocicletă trăită în Rusia a scris și o carte, despre care am aflat de pe net. Dar data viitoare nu scapă el fără una cu autograf. Se numește ”Est, spre Siberia” și probabil că o voi găsi în librăriile din România. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune