Din culisele bătăliei pentru FMF

Așadar, Regele a plecat, trăiască Regele! Scuzați că nu mă pot abține, dar mă uitam azi cum oamenii uită într-o clipă tot ce-au făcut în ultimii 20 de ani și își mută limba dintr-un coș în altul fără niciun fel de scrupul. Dezgustătoare priveliște. Dar asta e Moldova azi. Sper că noul președinte al FMF este pregătit moral și psihic, nu doar profesional, pentru a face față lingăilor, parveniților și fățarnicilor, care vor lua cu asalt Federația de fotbal în timpul apropiat.

Pavel Cebanu s-a retras azi din fotoliul de șef al fotbalului moldovenesc. Majoritatea încă nu conștientizează că odată cu plecarea lui s-a deschis cutia pandorei. O, câți râvnesc acum la acest fotoliu! Nu degeaba se întrebau mulți azi, la Ciorescu, prin culise: cine va fi ales peste un an și jumătate? Pentru că anume atunci se va da marea bătălie pentru Federație. Va reuși Leonid Oleinicenco să convingă lumea fotbalului moldovenesc că anume el este alesul? Are timp puțin, dar totul depinde de el.  

Campania electorală a început deja de azi. Prezentă la Congres, ministrul Monica Babuc a avut un discurs agresiv, care trădează intențiile protejatului ei, Rebeja. Ultimul n-a spus măcar 2 cuvinte, deși anume el era cel mai indicat să vorbească. Apoi câți mai sunt pe lângă el, frustrați cu 3 clase prin corespondență, care se visează călare pe milioanele federației. Acum vor începe să apară, unul câte unul. Se va alege praful din tot ce a construit Cebanu.

Asta dacă nu cumva Leonid Oleinicenco se va dovedi a fi o nucă mult prea tare decât l-au crezut mulți și va reuși să-i adune pe toți în jurul său, așa cum a reușit Pavel Cebanu în cele 6 mandate. De asta am scris mai sus că foarte mult depinde anume de președintele ales azi: va continua dezvoltarea fotbalului în Moldova sau se va alege praful din el. 

P.S. Mulțumesc, domnule Pavel Cebanu, pentru tot!!! Și scuzați pentru tot!!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune