De ce plătim noi pentru prostia lor? Arena Chișinău

Ieri, Agenția Proprietății Publice mi-a trimis un email la ora 10.07 prin care m-a anunțat că la ora 13 va avea loc o conferință de presă pe tema Arena Chișinău. Asta așa, printre altele, despre amatorism. 

Ce ne-au spus cei de la APP. Că terenul pe care se construiește Arena poate fi oricând prihvatizat, în cazul în care Statul nu-și va respecta obligațiunile contractuale deochiate, incluse în contract de guvernarea pedistă: Gaburici, Candu și ceilalți crescători de moldove. Acum înțelegem că Moldova în limba lor se traduce ”buzunarul propriu”. Nu degeaba Filip vrea să-și întoarcă țara înapoi. Adică jucăria. Sau vaca de muls.

Revin la Arena. În suma finală de construcție NU au fost incluse costurile pentru comunicații, care nu există în acea zonă și trebuiesc executate de la zero, inclusiv proiectarea. Adică pe lângă cele 43 de milioane de euro, statul va trebui să mai scoată din buzunar alți bani pentru că ”profesioniștii” din PD n-au prevăzut asta în contract. 

Doar pentru amenajarea rețelelor de apă și canalizare va trebui să plătim din buzunarele noastre încă 1,5 milioane de euro. În acest sens fostul guvern Filip a reușit să inventeze în luna mai curent un acord adițional, semnat de Monica Babuc și Ion Chicu, fostul minsitru al finanțelor. 

Eu aș propune că acești 3 crai: Filip, Babuc și Chicu să plătească din buzunarul lor costurile suplimentare. Pentru că ei au greșit. De ce să plătesc eu, părinții mei și ceilalți cetățeni ai Moldovei pentru greșeala unor diletanți, care nu știu să facă un contract? Sau poate că știu, dar intenționat l-au făcut așa? Să plătească ei, că au de unde. Așa-i, Pașa Nucă?

foto: Mihai Mudrenco
Și problemele cu această Arenă abia încep. Pe lângă apă și canalizare mai trebuiește lumină, gaz, căi de acces, adică drumuri... Nimic nu e prevăzut în contractul inițial. Și iarăși bani. Și iarăși milioane de euro. Și din nou din buzunarele noastre. Pentru ce? De ce nu răspund cei care au făcut un astfel de contract păgubos pentru Stat? Să plătească ei: Gaburici și Candu. Și șeful lor care se ascunde. Oligarhul fugar, Vladimir Plahotniuc. 

Și încă ceva foarte important: exproprierea terenurilor pe care se construiește Arena a fost făcută cu încălcări grave. Să nu ne trezim într-o zi că foștii proprietari își vor recăpăta terenurile în instanță sau vor cere despăgubiri de milioane, pe care le vom plăti tot noi, din buzunarele noastre. Și tot datorită conducerii Partidului Democrat.

Final. Fosta guvernare ne-a promis deschiderea Arenei de ziua orașului, la mijlocul lunii octombrie. Din pozele alăturate, făcute astăzi, se vede că mai e mult până departe. Și nicio deschidere de ziua orașului nu va avea loc. Și în general nu se știe când și cum va avea loc. 




Comentarii

  1. Ca la Noi la nimeni. Cred ca asteapta mai intii sa se califice Moldova la Cupa Mondiala dupa care o sa se faca inaugurarea. 🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune