Grecii vin să ne bată

Moldova – Grecia
miercuri, 9 septembrie, Stadionul Zimbru, ora 21.30

Naționala Greciei vine la Chișinău după victorie, în caz contrar riscă să rateze calificarea la CM 2010. Elenii au 13 puncte, tot atâtea câte și letonii, cu care împart locurile 2-3 în grupă. Un egal sau o înfrângere la Chișinău ar fi o catastrofă pentru greci, care ar pierde definitiv contactul cu primul loc. În plus, echipa neamțului Rehhagel ar fi în pericol să fie depășită de letoni și n-ar mai prinde nici meciurile de baraj. Grecii și-au complicat viața după înfrângerea suferită sâmbătă în Elveția, 0:2.

Doar înfrângeri cu Grecia

Acum un an, în octombrie 2008, naționala Moldovei pierdea fără drept de apel în Grecia cu 0:3. Au marcat Haristeas (foto) de două ori și Katsuranis. Grecii ne-au bătut de două ori și în preliminariile trecute, 1:0 la Chișinău și 2:1 la Heraklion, singurul gol al moldovenilor fiind marcat atunci de Viorel Frunză, jucător care nu mai face parte din lotul alcătuit de Igor. Recent, Sheriff Tiraspol a fost eliminată din Champions League de campioana Greciei, Olympiacos Pireu, după ce a pierdut ambele partide, 0:2 acasă și 0:1 în deplasare. Cu alte cuvinte, grecii ne-au rupt pe unde ne-au prins.

Dobrovolski vrea să schimbe complet linia de mijloc

Selecționerul Moldovei intenționează să facă mai multe modificări în comparație cu meciul de sâmbătă, în special de la mijloc în sus. Astfel, aproape sigur nu va juca Comlionoc, locul lui fiind luat de Andronic. Vor mai dispărea din primul 11 Onică și Sofroni, care vor fi înlocuiți cel mai probabil cu Bulat și Cebotaru. Asta în condițiile în care Igor va modifica și schema de joc. Nu va mai aborda partida cu 3 atacanți și va reveni la clasicul 4-4-2. În componența de bază ar putea să apară și Epureanu dacă va fi refăcut până la ora meciului. El ar urma să-l înlocuiască pe Catînsus, care a jucat prost cu Luxemburg sau pe Armaș.

Naționala Greciei va sosi la Chișinău în această seară, la ora 19.40. Echipa va fi cazată la hotelul Jolly Alon.

Comentarii

  1. Grecia siempre es una seleccion a la que hay que tener en cuenta, saludos desde Sevilla !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune