Casillas și Mourinho. Opțiunea lui Serghei Doneț

”L-am votat pe Diego Forlan drept cel mai bun fotbalist din lume în 2010, în ancheta FIFA” - Serghei Doneț, președintele Asociației de Istorie și Statistică a Fotbalului din RM.
Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului și-a desemnat laureații anului fotbalistic 2010
Portarul echipei Real Madrid şi al naţionalei Spaniei, Iker Casillas (foto), a fost desemnat pentru a treia oară în carieră și pentru al doilea an consecutiv cel mai bun goalkeeper al anului, potrivit clasamentului pe 2010 dat publicităţii azi de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).
Casillas a obţinut 304 puncte, depăşindu-l cu mult pe următorul clasat, goalkeeperul formaţiei Internazionale Milano, brazilianul Julio Cesar, care a acumulat numai 124 de puncte.

Cei mai buni 10 portari ai anului 2010, potrivit clasamentului realizat de IFFHS:

1. Iker Casillas (Spania/Real Madrid) 304 puncte
2. Julio Cesar Soares (Brazilia/Inter Milano) 124
3. Petr Cech (Cehia/Chelsea) 56
4. Manuel Neuer (Germania/Schalke 04) 53
5. Maarten Stekelenburg (Olanda/Ajax) 48
6. Victor Valdes (Spania/Barcelona) 38
7. Fernando Nestor Muslera (Uruguay/Lazio) 37
8. Edwin van der Sar (Olanda/Manchester United) 32
9. Gianluigi Buffon (Italia/Juventus) 28
10. Timothy Matthew Howard (SUA/Everton) 15.

Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului a anunţat că cel mai bun antrenor de club din lume în 2010 a fost desemnat portughezul Jose Mourinho, deţinător a "triplei" cu Internazionale Milano (campionatul Italia, Cupa Italiei, Liga Campionilor), în prezent tehnician al formaţiei Real Madrid. El a câştigat acest titlu a treia oară, după 2004 şi 2005.
Mourinho, cu 294 de puncte, a fost urmat de Josep Guardiola, de la FC Barcelona, cu 188 de puncte şi de Louis van Gaal, de la Bayern Munchen, cu 75 de puncte. Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, românul Mircea Lucescu, a ocupat locul 11 în clasamentul celor mai buni tehnicieni din anul 2010.
Serghei Doneț și Joao Havelange

IFFHS urmează să mai anunțe câștigătorii premiilor pentru cel mai bun antrenor al naționalei, cel mai bun mijlocaș central, cel mai bun marcator și cel mai bun arbitru. 
Președintele Asociației de Istorie și Statistică a Fotbalului din Republica Moldova, Serghei Doneț a votat în felul următor:
Cel mai bun portar: Iker Casillas
Cel mai bun mijlocaș central: Xavi
Cel mai bun antrenor de club: Jose Mourinho
Cel mai bun antrenor de națională: Vicente del Bosque
Cel mai bun arbitru: Howard Webb

Serghei Doneț, în ancheta FIFA, l-a votat pe uruguayanul Diego Forlan drept cel mai bun fotbalist al anului 2010. ”Consider că Forlan a fost jucătorul decisiv al anului. A adus Cupa Ligii Europa pentru Atletico Madrid, a dus Uruguayul în primele 4 echipe din lume, marcând 5 goluri la Mondial și fiind desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din Africa de Sud. Messi, de exemplu, a fost inexistent la campionatul mondial”, a declarat Doneț în exclusivitate pentru blogul sandugrecu.com.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune