Noua regină a tenisului

Un sezon 2010 nebun în tenisul feminin mondial, care a culminat cu urcarea pe prima treaptă a clasamentului WTA a danezei Caroline Wozniacki. Prima daneză ajunsă numărul 1 mondial (octombrie 2010) a luat și titlul de jucătorul anului. Și asta este o premieră. Iată povestea, pe scurt, a fetei care a cucerit lumea anul trecut.
Tată fotbalist
Wozniacki s-a născut la 11 iulie 1990 la Odense, în Danamerca. Părinții săi, ambii foști sportivi de performanță, sunt imigranți polonezi. Tatal Piotr a fost jucător profesionist de fotbal în ligile din Polonia si Danemarca, în timp ce mama Anna a evoluat pentru naționala de volei a Poloniei.
Debut norocos
Caroline a debutat în circuitul profesionist în 2005 din întâmplare. Cu opt zile înainte să împlineasca 15 ani, ea a primit un wild card la Cincinnati. Doi ani mai târziu era déjà în top 100 mondial.
Devoratoarea recordurilor
În 2008 Wozniacki devenea prima jucătoare din țara lui Hamlet care a câștigat un turneu profesionist. S-a întâmplat la Stockholm, după care au mai urmat succesele de la New Haven și Tokyo.
Wozniacki a doborât record după record în drumul spre vârful ierarhiei, în 2009 devenind prima daneză din istorie ajunsă în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Slem. S-a întâmplat la US Open, unde frumoasa blondă pierdea în fața belgiencei Kim Cliijsters, cea care avea să câștige și turneul.
Consacrarea
A cunoscut-o în 2010, când a înregistrat un număr record de 54 de victorii din 69 de meciuri disputate la simplu. În palmaresul Carolinei Wozniacki figureaza deja 11 titluri la simplu și două la dublu. Jucatoarea rezidentă la Monte-Carlo a adunat până acum din tenis 5,7 milioane de dolari.
 

Viața privată
Chiar dacă este foarte tânără, Caroline Wozniacki a fost implicată déjà în câteva aventuri amoroase cu celebrități din lumea sportului. Cea mai mediatizată dintre acestea a fost aventura cu tenismenul spaniol Fernando Verdasco, care s-a încheiat la fel de repede cum a început.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune