Ion Caras este noul selecționer al naționalei Moldovei

Și totuși Ion Caras. Am anticipat demult acest lucru. Saitul sports.md a și dat o știre acum 2 săptămâni că Ion Caras este succesorul lui Balint. De fapt erau doar 2 candidați reali: Caras și Testemițanu. Iar în aceste condiții erau greu de crezut că va fi invers.

Așadar, Ion Caras revine la naționala Moldovei după o pauză de 14 ani. Ultima dată Caras a antrenat naționala în octombrie 1997, plecând după un ciclu preliminar dezastruos, în care naționala noastră n-a luat niciun punct. De menționat totuși că atunci Moldova a fost outsidera clară a grupei din care mai făceau parte Italia, Anglia, Polonia și Georgia. Fără San Marino, fără Malta și fără Luxemburg. 

În schimb, în primul ciclu preliminar din istoria Moldovei independente, Ion Caras obținea primele 2 victorii în primele 2 meciuri: la Tbilisi cu Georgia (1-0) și acasă cu Țara Galilor (3-2). După 2 meciuri Moldova era lidera grupei din care mai făceau parte viitoarea campioană europeană Germania și proaspăta semifinalistă de la mondialul american Bulgaria. La final aveam să ocupăm locul 4, lăsând în urmă naționalele Albaniei și a lui Ryan Giggs. 

Ion Caras este una dintre soluțiile bune pentru selecționer moldovean. Atuurile lui sunt experiența și dorința de a demonstra că devreme s-au grăbit unii să-l ”trimită” la pensie. Iar asta înseamnă că interesele vor fi lăsate la o parte. Că se va pune accentul pe performanță. Respectiv la națională vor fi convocați cei mai buni, care au valoare și care merită într-adevăr să reprezinte o țară, nu doar un grup de oameni.  

Vreau să cred că Ion Caras va face o echipă națională pentru care să nu ne fie rușine. Să venim cu mândrie la stadion și s-o încurajăm până în ultima secundă a meciului. Echipa națională este echipa mea de suflet. 

Bine ați revenit, nea Ioane! Și multă baftă să avem împreună!

Comentarii

  1. prea emotiv articol. daka ar avea jucatori la fel de dornici ca si Caras, poate ca era o alegere buna. dar cum la noi "cei mai buni" sunt cei mai alintati, calitatie lui de gentleman si de om cum se cade no sa ajute nimik. trebuia un selectioner care sa ii pune la punkt pe toate vedetele si sa ii motiveze sa joace. din tara numai Dobrovolski are asa caracter, poate mai trebuia de cautat peste hotare ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Federatia a facut cea mai buna alegere a momentului. Spiridon Matiura si Caras sint ocupati. Asa ca Ion Caras era unica solutie pentru un antrenor din interior

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ma astept la nimic de la acest antrenor, nu vad ce va putea nou aduce in echipa, am vazut nivelul lui si rezultate, asteptam esecuri cu 0-3 0-4

    RăspundețiȘtergere
  4. Sandu ,cum s-a intamplat ca cineva a dat mesaj cu nick-ul meu) Sau trebuie cumva de bronat nickname-ul?
    Ce tine de tema sunt aproape deacor cu "teozka" cred ca puteau fi mai multi candidati...Au pus trei candidaturi?Unul cu zero voturi,unul cu doua si Caras a luat 12, chiar mi-i interesant dupa ce criterii se voteaza la noi in federatie...Dar nu-i pe asta deja antrenorul este ales nu ne ramane decat sa speram ca vom avea rezultate bune.

    RăspundețiȘtergere
  5. Andrei, cu nicknameul nu stiu, probabil e posibil daca a scris cineva.
    Despre criteriile de la federatie pot sa-ti spun ca fiecare are criteriul sau, parerea sa. Asa cum tu o ai pe a ta sau eu o am pe a mea.
    Eu zic ca indiferent cine ar fi fost ales selectioner, oricum ar fi existat o multime de nesatisfacuti. Asa e mediul in care traim. Nimic nu mai inspira incredere, dupe ce vedem ce fac "alesii" poporului

    RăspundețiȘtergere
  6. ...dupa ce fac "alesii" poporului in ultimii 20 de ani

    RăspundețiȘtergere
  7. De la primul Andrei salutari)) Cred ca nu verifica numele, ci numai e-mail, care sper ca is diferite :D
    Eu zic ca dupa 2-3 meciuri, Sandu, iti vei schimba parerea despre cit de reusita a fost alegerea

    RăspundețiȘtergere
  8. Ion Caras e mai bun decit Dobrovolski sau Testimiteanu. Ce mai vreti?

    RăspundețiȘtergere
  9. VIO RIP, stai ca au mai fost candidati, multe CV-uri au fost trimise la FMF, esti sigur ca din toata lista au fost alesi 2 cei mai buni? De ce ai hotarit ca ar fi el mai bun ca Testemiteanu, cu ce e mai bun?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune