M1 ia tot ce-i mai bun

Postul public de televiziune va transmite Campionatul European de fotbal și Jocurile Olimpice din acest an. Moldova 1 a cumpărat drepturile de televizare a meciurilor EURO 2012 pentru circa 120 de mii de euro. Pentru comparație TVR (România) a plătit 9 milioane de euro, de 75 de ori mai mulți bani decât a dat M1.

Moldova 1 a ajuns la un consens și pentru transmisiunea Jocurilor Olimpice de la Londra. Șefii din dealul Schinoasei urmează să aleagă pachetul de manifestații sportive care va fi achiziționat. M1 va pune accentul pe sporturile care sunt populare în Moldova și cele la care țara noastră va avea reprezentanți la Londra.

Consorţiul European Broadcasting Union (EBU), instituţia care, reunind televiziuni din 37 de state de pe "Bătrînul Continent", a cîştigat pentru partenerii săi drepturile TV pentru Mondialele din 2014, 2018 și 2022 a oferit prețuri speciale pentru moldoveni și pentru Mondialul din Brazilia. Doar 150 de mii de euro va plăti M1 pentru drepturile de a televiza Cupa Mondială din 2014. La ele se vor adăuga încă 50 de mii de euro pentru satelit. Această sumă este infimă în comparație de zecile de milioane de euro cât plătesc alte posturi TV din Europa pentru o competiție de asemenea anvergură.  

Moldova 1 mai negociază și pentru achiziționarea drepturilor TV pentru meciurile din Champions League pentru următorii 3 ani. Actualul acord expiră în vara acestui an.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune