Dobrovolski - THE BEST

Fără introducere, în opinia mea Igor Dobrovolski este cel mai bun antrenor din Moldova în 2012. Chiar dacă nu a câștigat niciun trofeu în acest an, Dobrovolski are marele merit de a ține campionatul în mâini. Spun asta pentru că Dacia lui Igor a fost singura adversară reală a Sheriffului în lupta pentru titlu, atât în sezonul trecut, cât și în această primă jumătate de campionat. Și asta chiar dacă dacii au avut cele mai mari probleme financiare din istoria clubului. Însă Igor a știut să adune jucătorii în jurul lui, să-i țină în grup, să-i facă să joace fără bani. Practic cu finanțare ca la Costuleni, el a reușit să lupte pentru titlu. Iar asta înseamnă deja maturitate.

Igor Dobrovolski a ajuns un antrenor matur, de clasă, crescut aici, în Moldova. Iar asta contează cel mai mult. Numeroasele oferte pe care le are acum sunt confirmarea valorii lui de antrenor. Când va ajunge pe banca unui club mare, vom povesti cu mândrie, așa cum o făceau tăticii noștri pe timpul când juca pentru Sbornaia: ”acest fotbalist este moldovean”. Cu mențiunea că noi nu vom mai spune ”jucător”, ci ”antrenor”. Să nu uităm că ne-a lăsat cu o performanță pe care nu știu dacă o va repeta cineva în timpul apropiat: locul 37 în clasamentul FIFA și 12 puncte într-o campanie preliminară - 2 recorduri absolute pentru naționala noastră.

Probabil sau aproape sigur, pe Dobrovolski nu-l vom mai vedea din primăvară în campionatul Moldovei. L-am criticat pentru aroganța lui până a scăpat de ea. Suporterii l-au înjurat pentru încăpățânare, dar l-au iubit și mai mult pentru curaj. A făcut revoluție la echipa națională și în campionat. Este un nume URIAȘ de care nu știu dacă vom mai avea parte vreodată în fotbalul intern. De aceea trebuie să ne mândrim că a devenit antrenor la noi, în Moldova și să-i urăm succes oriunde s-ar duce. E cel mai bun antrenor produs în Moldova.  

Vezi datele statistice ale antrenorului Igor Dobrovolski (FC Dacia) în campionatul Moldovei:
sezon        meci - victorie - egal - înfrângere - golaveraj - loc 
2010-11      39        27          11            1           66-16          1
2011-12      30        22           5             3           57-13          2
2012-13      20        12           7             1           31-11          2
Total:        89       61          23          5           154-40    
 

Comentarii

  1. Добровольский Лучший футбольный тренер Молдовы всех времен! Удачи ему!

    RăspundețiȘtergere
  2. adevarat. ne vom plictisi fara dinsul

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune