În fotbal, începe supremația germanilor

Nemții vor deține supremația în fotbalul mondial în viitorii câțiva ani, la fel cum au făcut-o spaniolii din 2008 încoace. Îndrăznesc chiar să anticipez că Germania va câștiga Cupa Mondială din Brazilia și va deveni astfel prima națională Europeană care va intra în posesia trofeului Jules Rimet (sau FIFA World Cup, cum se numește oficial astăzi. Mie totuși îmi place mai tare vechea denumire) pe continent American. 

Odată cu trecerea timpului s-a trecut și această generație de aur a fotbalului spaniol. Xavi, Iniesta, Casillas, Pujol, Alonso - pilonii naționalei Spaniei - sunt trecuți de prima tinerețe. În plus nici motivație nu mai au după ce au câștigat tot ce se putea de câștigat în fotbal. Asta s-a văzut foarte bine în aceste 2 semifinale de Champions League, Real și Barca fiind eliminate fără drept de apel de 2 echipe germane, Dorthmund și Bavaria. 

Recunosc că n-am fost niciodată un fan al fotbalului german. Nici măcar atunci când nemții au avut acea generație remarcabilă, campioană mondială în 90, care a fost și pe la Chișinău la apusul ei, cu Matthaus, Clinsmann, Voller sau Brehme. Nu mai e valabil însă și pentru prezent. Și asta pentru că Germania are de câțiva ani o pleiadă de jucători tineri, extrem de talentați, care s-au latinizat și practică unul dintre cele mai spectaculoase stiluri de joc. Ozil, Muller, Neuer, Hummels, etc, și desigur Reus, preferatul meu, au ajuns la maturitate și acum încep colecționarea trofeelor, atât la nivel de club, cât și la națională. 

Comentarii

  1. Scuze dar tu ai scris corect si Puyol, capitanul emblematic al Barcelonei...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune