Fotbalistul moldovean care a cucerit Turcia! Uriașul nostru!

Alexandru Epureanu a devenit campion al Turciei cu echipa Istanbul Bașakșehir.

Ca să înțelegeți, păstrând proporțiile, la nivel moldovenesc cam ce a realizat Epureanu. Asta ca și cum ai câștiga titlul în Moldova cu Dinamo Auto sau cu Speranța Nisporeni (nu jignesc pe nimeni, doar constat). 
Pentru că anume asta înseamnă că devii campion în Turcia, unde rechinii Galatasaray, Beșiktaș, Fenerbahce și Trabzonspor nu lasă pe nimeni să miște. Cu foarte mici excepții. Doar 2 excepții în 63 de ani!

O singură dată, din 1957, de când se organizează campionatul Turciei, o echipă din afara celor 4 a câștigat titlul. E vorba de Bursaspor, care întâmplător s-a trezit campioană acum 10 ani. În rest campioane în țara semilunei au fost doar cele 4 supercluburi.

Și iată că un moldovean a reușit să intre în istorie. Istanbul BB a devenit a 6-a echipă care a câștigat titlul în Turcia.

Important este că Epureanu nu e a 5 roată la căruță, ci e jucător important, jucător de bază, care evoluează constant și principalul - la nivel.
Nu degeaba presa internațională îl pune alături de Robinho și Skrtel în titlu de știre, atunci când vorbește de senzaționala victorie a clubului Istanbul BB.

Pentru mine Alexandru Epureanu este unul dintre cei mai mari fotbaliști moldoveni din toate timpurile, dacă nu chiar cel mai mare. Am mai spus asta, dacă n-ar fi fost moldovean, Epureanu jr ar fi jucat lejer la un club mare din Europa. Dar și așa e bine. E cea mai bună reclamă pentru fotbalul moldovenesc.

Mulțumim, Epureanu! Ești uriaș! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune