Recorduri greu de egalat, stabilite de Zimbru în Campionatul Moldovei


Vineri, 17 iulie, se va disputa ”Clasicul” fotbalului moldovenesc, Sheriff – Zimbru. 


Chiar dacă experții spun că astăzi este o diferență considerabilă de valoare între cele 2 echipe, Zimbru rămâne o forță a fotbalului moldovenesc datorită cifrelor impresionante pe care le-a adunat de-a lungul timpului.

Zimbru deține câteva recorduri în fotbalul nostru, care vor fi greu de egalat.

1. Recordul prezențelor în Divizia Națională 
Zimbru este singura echipă care a participat la toate cele 30 de ediții ale Campionatului Moldovei. Datorită acestui fapt, Zimbru conduce în clasamentul all-time al Diviziei Naționale, având astăzi 1605 puncte acumulate (30 de participări), față de 1564 câte are Sheriff (23 de participări).

2. Recordul minutelor fără gol primit
În sezonul 1998-99 în care Sheriff a debutat pe prima scenă a fotbalului nostru, Zimbru bifa al 7-lea titlu național, iar Denis Romanenco (Zimbru) își păstra poartă intactă timp de 1154 de minute consecutiv – record absolut, nebătut de nimeni până astăzi.
Tot în acel sezon Serghei Rogaciov de la Sheriff a devenit golgheterul campionatului, cu 21 de reușite. Atacantul originar din Glodeni a înscris 10 goluri în 6 etape consecutive (etapele 2 – 7), dintre care 4 doar în meciul cu Roma Bălți. 

3. Recordul golurilor marcate într-un sezon
În sezonul 1996/97, deși pierdea pentru prima dată titlul național, Zimbru a marcat 112 goluri, record absolut al campionatelor Moldovei. Antrenorul echipei era atunci Ion Caras.  
Cu un an mai devreme, în sezonul 1995/96, Zimbru a înscris 110 goluri. Vladislav Gavriliuc a marcat 34 de goluri, devenind golgheterul campionatului. 
Nicio altă echipă din Moldova nu a reușit să ajungă la cifra de 100 de goluri marcate în Campionat.

4. Recordul golurilor marcate de un jucător într-un meci
În sezonul 1996/97, Iurie Miterev a înscris 9 goluri într-un meci (Ciuhur Ocnița – Zimbru 1-15, partidă în care a marcat și portarul zimbrilor Serghei Botnaraș, care a evoluat ca jucător de câmp). Miterev a înscris în total în acel sezon 34 de goluri, dar a încheiat pe locul 2 în Topul golgheterilor, fiind depășit de Serghei Rogaciov, cu 35 de reușite. 

5. Recordul golurilor marcate în toate edițiile de campionat
Zimbru a reușit 1508 goluri în toate cele 30 de ediții de campionat, inclusiv aceasta. Sheriff are 1400.

Zimbru 1997


Comentarii

  1. O echipă cu o istorie bogată, indiscutabil.

    Însă cele mai mari performante în plan internațional le-a adus, Sheriff Tiraspol - singura echipă moldovenească care a participat în cupele europene.

    Sheriff este și unica echipă din R. Moldova care a reușit să câștige Cupa CSI.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune