Cât de jos poate să coboare Radu? Episodul II

Întrebarea din titlu este valabilă atât pentru alegerile FMF, cât și pentru comportamentul inadecvat din ultima jumătate de an și se referă la deputatul Radu Rebeja.

Cu o zi înainte de revelion, acesta a fost invitatul lui Iurie Ciocan într-un interviu pe portalul Privesc.eu. Nimic deosebit până acum cu excepția faptului că fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale din perioada Plahotniuc s-a apucat dintr-odată să facă emisiuni despre fotbal. Un adevărat ”hebdobist”, cum s-a exprimat el ))))). Probabil că se referea la ziarul Fotbal Hebdo sau la emisiunea cu aceeași denumire...

La acest interviu, Radu a făcut mai multe declarații ridicole, dar mai grav este că deputatul poporului a aruncat cât a putut cu noroi (la figurat) în actualul președinte al FMF și a spus câteva minciuni de proporții, așa cum ne-a obișnuit în ultima jumătate de an – atât a învățat la Parlament.

Ca să nu vă rețin mult atenția, voi fi laconic.


Declarații ridicole făcute de Radu:

”Am discutat cu mai mulți fotbaliști și am înțeles că lucrurile nu merg bine...”. Înseamnă că tu habar nu ai ce se întâmplă în fotbalul nostru, dacă ai avut nevoie să discuți cu fotbaliști ca să îți tragi niște concluzii.

”Eu consider că de când a plecat Cebanu, în federație s-a pierdut mirosul fotbalului...”. Se pare că mirosul fotbalului l-ai pierdut tu, Radule, încă din momentul când ai ales să faci politică. Și ai preluat doar cele mai proaste obiceiuri ale politicienilor: demagogie amestecată cu minciună. Cu o zi mai devreme, la o adunare în Ialoveni, l-ai făcut cu ou și cu oțet pe Cebanu. Atât de repede îți schimbi părerea?

Radu și cu Iurie și-au făcut complimente repetate pe toată durata interviului, accentuând la fiecare pas că președinte de Federație trebuie să fie un fost fotbalist. Fostul șef de la CEC chiar a dat și un exemplu: cât de mult era susținut Pavel Cebanu de Joseph Blatter, dacă erau ambii fotbaliști ))))).

Pentru precizare: Blatter nu a jucat fotbal, dar a fost cel, sub conducerea căruia fotbalul mondial a înregistrat o dezvoltare uluitoare, transformându-se într-o adevărată industrie.


Și încă ceva interesant: doar 10 din 55 de federații membre ale UEFA au ca președinte un fost fotbalist. Restul 45 de federații naționale au președinți care NU au jucat fotbal!

Anglia, Italia, Germania, Franța, Portugalia, Olanda și multe alte țări cu tradiții în fotbal au în fruntea Federației oameni care NU au jucat fotbal la nivel profesionist!


Declarații făcute de Rebeja, care NU corespund adevărului (minciuni):


”Lângă dânsul (Leonid Oleinicenco) sunt persoane care nu au fost în fotbal și nu cunosc fotbalul...”.
Tare aș vrea ca pe acest subiect să se pronunțe foștii fotbaliști care stau lângă ”dânsul”: Anatol Teslev, Serghei Cleșcenco, Nicolae Cebotari, Alexandru Golban, Serghei Butelschi, Anatolii Ostap, etc. Dar și oameni care timp de 30 de ani activează la FMF în calitate arbitri, organizatori de competiții sau manageri sportivi: Petru Soltanici, Anatol Ianeț, Vladislav Cebotari, Vladimir Antonov, etc. Nimeni din ei, potrivit lui Rebeja, nu cunoaște fotbal... Urât, Radule, foarte urât să declari așa ceva.

”Pe 22 decembrie se anunță data congresului și peste noapte, actualul conducător, domnul Oleinicenco, dimineața, frumușel, se înscrie în cursă anunțând că este susținut de 102 membri afiliați...”.

Am mai auzit această minciună spusă de cineva din anturajul lui Rebeja. Iar adevărul este următorul: Comitetul Executiv, în ședința din 16 iunie 2020 (cu 6 luni în urmă) a decis ca următorul Congres Extraordinar FMF să se desfășoare pe 22 ianuarie 2021. Iar peste câteva zile, mai exact pe 22 iunie, despre aceasta a scris saitul oficial FMF...

Despre faptul că este susținut de 102 membri, Oleinicenco a anunțat pe 25 decembrie, la o distanță de 6 luni față de anunțarea datei de desfășurare a congresului! Poate Radu a dormit 6 luni și i s-a părut lui că asta s-a întâmplat ”peste noapte”? Nu. Radu a făcut campanie tot acest timp. O campanie agresivă, în care a căutat doar să murdărească fotbalul moldovenesc, jignind toată lumea care activează în fotbalul nostru și declarând că doar el cunoaște cum să ducă fotbalul nostru pe culmile succesului. Însă până în ziua de azi așa și nu am văzut programul lui de activitate... Adevărat politician...    

Ulterior, Rebeja a întors ”plastinca” și a recunoscut că a știut despre decizia din luna iunie, doar că, atenție, ședința Comitetului Executiv nu ar fi fost publică...

Ba spune că ”peste noapte”, ba spune că a știut... Păcat că Radu se face de râs cu asemenea declarații contradictorii...  


Mai spune Radu că Oleinicenco a fost prin raioane și ”a strâns, încetișor, voturile...”. Păi și tu ai fost prin raioane! De ce nu ai strâns și tu? Răspunsul este simplu: pentru că oamenii NU te vor, Radule! Ți-au ascultat discursul plin de ură la adresa fotbalului nostru și nu te mai vor! Asta e adevărul. Iar Oleinicenco nu a strâns voturi, ci le-a solicitat membrilor susținerea, pe care aceștia și-au exprimat-o prin înaintarea expediată pe adresa FMF.


O altă poveste marca Rebeja este cea precum că Oleinicenco ar fi fost ales cu încălcarea statutului, pentru că el nu ar fi fost conducător, ci contabil...

Asta cu ”contabilul” deja e notorie )))). Președintele FMF a fost o perioadă de timp Director Financiar, dar NICIODATĂ contabil – fără să supăr pe cineva care practică această meserie respectabilă. Însă, în ultimii 4 ani înainte de a fi ales președinte, Leonid Oleonicenco a ocupat funcția de Director Executiv al FMF.


Și ultima, că deja m-am întins prea mult. Radu afirmă că dacă vii din alt domeniu atunci nu cunoști fotbalul... Iar prin această declarație Radu a jignit toți suporterii și cei pasionați de sportul rege care nu activează în fotbal. Or cum vrei tu să lucrezi cu oamenii, Radule, cu suporterii, dacă ei nu cunosc fotbalul? Cât o să-i mai jignești pe cei care nu au fost fotbaliști ca tine?


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune