Două zile cu Olympiakos. Champions League în Moldova

Timp de două zile am avut ocazia să stau tot timpul alături de echipa Olympiakos. Ce pot să spun? Sunt oameni normali, ca noi. Le place să glumească, le place vinul bun și fetele frumoase. Dar, toate acestea abia după ce își fac treaba. Munca stă în fața tuturor pasiunilor. Dacă trebuie să muncească 24 din 24 o fac fără să stea pe gânduri.

Pentru noi, o țară cu fotbal modest, Olympiakos este de pa altă lume. Un club care are la activ 11 prezențe în grupele Ligii Campionilor. Un club cu un buget anual de circa 50 milioane de euro, un stadion de 43 de mii de locuri mereu plin și jucători de milioane, trecuți pe la așa echipe ca Real Madrid, Juventus sau Atletico Madrid. Nu trebuie să ne întristăm că Sheriff a pierdut aseară. Trebuie să ne bucurăm că Sheriff a ajuns să joace cu așa echipe.
Căsătorit cu o moldoveancă
Directorul sportiv de la Olympiakos, Kyriakos Dourekas (foto sus), este căsătorit cu o moldoveancă din Chișinău! A cunoscut-o acum 7 ani. Ea muncea la negru în Grecia. S-a îndrăgostit din prima clipă și în câteva luni au făcut nunta. Au doi copii, un băiat (6 ani) și o fată (3 ani). Aseară, pe stadionul Sheriff, a fost prezentă toată familia.

10 milioane pentru Diogo!
Andreas Niniadis (foto) s-a născut în Georgia. Având origini grecești, a reușit să părăsească cetatea URSS și să obțină repatrierea. A jucat 8 sezoane pentru Olympiakos și câteva zeci de meciuri pentru naționala Greciei. Astăzi este șeful Departamentului scauting la clubul elen. Acum un an l-a descoperit în a doua divizie a Braziliei pe atacantul Diogo. Avea doar 19 ani și era liderul echipei ”Portugheza”. Oly a plătit pentru el 10 milioane de euro! Niniadis spune că în câțiva ani Diogo va ajunge unul dintre marii atacanți ai Europei. ”Va fi al doilea Drogba”.

Președinte mafiot
Unul dintre angajații clubului spune că președintele Socratis Kokkalis (foto) este cel mai mare mafiot din Grecia. ”Mafiot, dar nu gangster. Kokkalis este cel mai influient om din Grecia. El deține controlul asupra politicienilor. Este patronul companiei de telefonie mobilă Vodafone și controlează toate casele de pariuri. Umblă cu o armată întreagă după el...” Chiar dacă este nebun după fotbal Kokkalis nu a venit la meciul de la Tiraspol.

Dor după Valverde
Conducerea celor de la Olympiakos nu este încântată de metodele de lucru ale antrenorului georgian Temuri Ketsbaia. La Pireu încă îi duc dorul spaniolului Ernesto Valverde (foto), plecat în această vară la Villarreal. Nici unii jucători nu par să fie satisfăcuți de Ketsbaia. Cel puțin internaționalul argentinian Galletti (fost jucător la Atletico Madrid) se află în conflict deschis cu antrenorul stabilit în Cipru. Vom vedea cât va rezista Ketsbaia pe banca celui mai titrat club din Grecia.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune