Vadim Vacarciuc, cât nu e prea târziu

Un om simplu. A plecat de jos. A ridicat milioane de tone ca să ajungă acolo unde este acum...
Vadim Vacarciuc nu vorbește atât de frumos precum o face Ion Cebanu. Nu are nici măcar ținută de politician. Nu îți zâmbește simpatic în față de fiecare dată, indiferent dacă îl critici sau îl lauzi. Nu aleargă după popularitate. Nu iese în față. Un om care nu place presei pentru că nu o are cu declarațiile pompoase, de ochiul camerei. Poate tocmai de asta foarte multă lume îl vede în fotoliul de ministrul al sportului?
Nu. Nu pentru asta. Iar eu ca jurnalist aș fi chiar dezavantajat dacă Vacarciuc i-ar lua locul lui Cebanu. În schimb va avea de câștigat SPORTUL. Iar asta contează mai mult decât interesele personale atunci când vine vorba de un om care va conduce cu destinele sportului național în următorii 4 ani. Sper că 4. Și sper că totuși Vacarciuc. 
Alte argumente de ce Vacarciuc și nu Cebanu:
1. A trăit o viață făcând sport. Zi de zi alături de antrenori și alți sportivi în sălile noastre puturoase a sudoare. A mers la competiții când pe jos, când pe banii lui, când și cum apuca. A trăit drama nesupunerii sistemului corupt din sportul mondial cu haltere. S-a luptat și cu conducători gen Cebanu. Știe ce înseamnă să fii sportiv. Știe ce înseamnă sport. Știe ce simte un sportiv atunci când îți cântă imnul și se ridică tricolorul. 
2. Dacă ai trecut prin tot ceea ce am scris în punctul 1, plus multe altele de care am uitat să scriu sau nici eu nu știu, n-ai cum să stai în fotoliu cu mâinile în sân. Un astfel de om va acționa. Dar cel mai important este că el știe cum să acționeze în așa fel ca alți sportivi să nu mai treacă prin greutățile pe care le-a trăit el. Sunt sigur că cu el în frunte MTS n-ar mai avea acel buget mizerabil pe care l-a avut în 2010.
3. Vadim Vacarciuc este un om respectat în lumea sportului. O PERSONALITATE în sport. Când ești condus de un mare campion altfel primești și greutăți și bucurii. E mult mai ușor să pornești în luptă când ai în față un general care a fost și el soldat. Ești sigur că el știe ce face și nu te va duce la moarte sigură. 
4. Vadim este o persoană ambițioasă. Un om de caracter. Un Domn, cu ”D” mare. Simplu. Plecat dintre noi, cei mici și care mereu va fi pentru noi. Pentru că știindu-i caracterul, nu va uita niciodată de unde a plecat. Indiferent cât de moale n-ar fi acel fotoliu de ministru.
În final vreau să accentuez că nu este o campanie împotriva lui Ion Cebanu. Deocamdată nu este. Pur și simplu vreau ca și cei care se joacă cu destinele noastre să înțeleagă ce fac. Pentru că, din păcate, domnilor politicieni, nu numai că nu vă pricepeți la sport, dar nici nu vreți să ascultați de alții care mai știu câte ceva despre domeniul, PRINCIPALUL DOMENIU, care încă mai poate concura cu alte țări. 

Comentarii

  1. Ia vezi daca "accentuiez" e corect. Prea multi bloggeri au nascut in MD si toti cu probleme stilistice si gramaticale. Insa, toti se cred formatori de opinie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mare dreptate ai Sandu!!! Dar, din păcate, mă tem că e prea tîrziu. Dacă tot îl are PL-ul pe Vacarciuc în echipa de ce nu i-au dat şi lui o şansă? Pentru că ce poate Ceban am văzut deja pe parcursul ultimului an . . . un măscărici incompetent, un păpuşar prea tînăr pentru o asemenea funcţie.
    Anatolie.

    RăspundețiȘtergere
  3. cum naibii să ai un mare campion în partid precum Vadim Vacarciuc şi să-l ţii pe ,,tuşă" băgîndu-l ,,titular" pe Ceban? Eu, mare iubitor al sportului şi fiind şi tînăr nu am încredere că Ceban poate face ceva bun pentru mine.
    Sandu, chiar dacă la moment decizia cu Ceban pare a fi luată, poate începem o campanie online de proporţii împotriva lui Ceban şi cine ştie : poate ne ascultă cineva?! Pentru că din cîte ştiu eu nici premierului Filat nu i-i tocmai pe plac acest,,ministru". Probabil doar din încăpăţînarea lui Ghimpu s-a continuat cu promovarea lui la min. tineretului şi sportului. . .
    Anatolie.

    RăspundețiȘtergere
  4. gata ai intirziat, te-ai trezit tirziu. si tu si prietenul tau tudor darie. v-ati gasit voi doi destepti, dar ghimpu are si el ideile lui fixe. cu ciobanu sau cu vacarciuc sportul vostru oricum nu va fi luat in seama. si ma bucur )))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Si te bucuri de ce ?, ca se va vinde mai bine alcool? pentru tine cred ca stii cine-ti trebue ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Sandu are perfecta dreptate. Cu regret nimeni din politicieni nu se intereseaza de sport. Singura lor preocupare este umplerea propriilor buzunare

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai, ce penibili mai sunteti. Ca nu va este pe plac Cebanu -e una, dar sa incepi o campanie anti-Cebanu pentru va nici lui Filat nu i-i pe plac Cebanu e mintea moldovanului de pe urma. Cebanu a fost Ministru un an, cu un buget derizoriu, a trebuit sa faca din scoarta ministerul, acum lasati omul in pace sa lucreze. Nu are experienta, face unele greseli, dar nu se lasa batut si se incapatineaza sa-i dea replica si lui Filat daca trebuie. Poate de asta tot nu va place?

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnul Vadim Vacarciuc este un om bine cunoscut pentru mine.Il respect din tot sufletul.Eugeniu

    RăspundețiȘtergere
  9. Не думаю, что в какой то старне челоек диквалифицированый за допинг, можер возглавить министерство спорта. Мало над нами смеются, нужен еще олин повод?

    RăspundețiȘtergere
  10. Sandu,
    iată va fi mai bine pentru luptători. Avem viceministru Octavian Bodişteanu.
    Care este reacţia ta?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune