Frunză a semnat azi

Internaţionalul moldovean Viorel Frunză a semnat azi dimineaţă un contract valabil până în noiembrie cu echipa din Kazahstan, FC Atyrau. Frunză speră ca o evoluţie bună la noua sa echipă să-i redeschidă porţile naţionalei. La formaţia kazahă va evolua şi un alt jucător moldovean, Vasile Ţuguţchi. Cei doi fotbalişti au fost transferaţi la insistenţa antrenorilor Viktor Pasulko şi Igor Ursachi.

Internaţionalul moldovean Viorel Frunză va evolua în următoarele opt luni la formaţia din Kazahstan, FC Atyrau. Frunză a avut oferte de la mai multe echipe din Kazahstan şi Belarus, dar a ales să joace sub comanda fostului selecţioner al Moldovei, Viktor Pasulko, care a preluat-o pe Atyrau la începutul lunii martie. Alături de Frunză la echipa kazahă va juca şi fostul jucător al echipei Viitorul Orhei, Vasile Ţuguţchi.

PETRU EFROS, agent FIFA
"Frunză a semnat până pe la finalul sezonului, până pe 15 noiembrie. Şi Ţuguţchi la fel. Ei au avut şi alte oferte, dar aici ei cunoşteau antrenorul şi antrenorul îi cunoştea pe ei. Ursachi îl cunoştea pe Ţuguţchi şi Pasulko pe Frunză. Variante pentru Frunză erau şi Tobol şi Ordabasî şi Naftan, câştigătoarea cupei din Belarus, dar condiţiile financiare erau aici mai bune. Jucătorii au ales să joace la Atyrau."

Frunză speră ca în urma evoluţiilor bune de la echipa de club să fie convocat la naţionala Moldovei.

VIOREL FRUNZĂ, FC Atyrau
"Am semnat până la finalul sezonului. Am ales cred că cea mai bună variantă din ce era. Sper să revin la naţională, visul meu e să joc acolo, deja depinde cum voi juca aici şi depinde de antrenor."

Viorel Frunză şi-a început cariera de fotbalist profesionist în 1996 la Agro Chişinău. A mai jucat la Zimbru Chişinău, FC Vaslui, CFR Cluj, Ceahlăul Piatra-Neamţ, PAOK Salonic şi Spartak Nalcik. Pentru naţionala Moldovei a evoluat în 25 de meciuri şi a marcat 6 goluri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune