Cu gândul la Mondial

Messi va juca cu Germania al 70-lea meci în acest sezon! Câți dintre fotbaliștii moldoveni au jucat măcar jumătate din meciurile lui Messi în sezonul care pentru ei demult s-a încheiat?

Mai mult de jumătate dintre fotbaliștii moldoveni care joacă afară stau mai mult pe banca de rezerve, Puțini dintre cei care sunt titulari joacă în campionate precum Kazahstan sau Azerbaidjan, care au cam aceeași valoare cu Divizia noastră Națională. În schimb, imediat ce se văd plecați din Moldova, toți au pretenții că ar avea valoare de echipa națională. Or asta este o impresie falsă. Pentru că dacă ți s-a mărit considerabil salariul, datorită faptului că azerii sau kazahii aruncă bani în neștire, nu înseamnă automat că ți-a crescut și valoarea ca fotbalist. În plus, majoritatea celor ce vin acasă în pauza de campionat pentru meciurile naționalei o fac mai mult pentru a-și vedea rudele și prietenii, pentru a se mai distra decât pentru a-și da sufletul la echipa țării.

Tocmai de asta, cred că selecționerul Balint a spus bine că va pune accentul pe fotbaliștii care bagă suflet și nu pe cei care se cred vedete. Eu vreau doar să mai adaug că ar trebui să mai aibă și meciuri în picioare, altfel, cu rezervele, ne facem de râs. În aceste condiții cele mai mari șanse de a prinde naționala le au jucătorii din campionatul Moldovei. Asta ar trebui să înțeleagă și cluburile, care în loc să aducă fotbaliști expirați pe bani mari, mai bine ar investi mai mult în tinerii cu talent care vin din urmă. Le-ar majora lor salariul și astfel i-ar stimula să facă saltul spre fotbalul adevărat.

Comentarii

  1. Azi am descoperit acest blog, foarte interesant, plin de continut pe tema. Intra si tu pe recent deschisul blog - Pagina de Sport la
    http://danolteanu.wordpress.com
    cu opinii, comentarii, te astept

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune