Ion Luchianov, alesul jurnaliștilor

Asociația presei sportive l-a desemnat pe atletul Ion Luchianov cel mai bun sportiv moldovean al anului 2010. Luchianov câștigă titlul al doilea an consecutiv.
foto: Serghei Donet
Opțiunea jurnaliștilor sportivi se datorează faptului că Luchianov a obținut locul 4 la campionatul european de la Barcelona, în cursa de 3000 de metri cu obstacole. Vă reamintesc că CE de atletism se desfășoară o dată la 4 ani. 
Este pentru prima dată când un sportiv câștigă titlul de cel mai bun al anului în Moldova fără ca să obțină o medalie la campionatele mondiale sau europene. 
Personal mi-am păstrat opțiunile pe care le-am prezentat și la MTS, adică 1. Perpeliță, 2. Cîrîcu, 3. Luchianov.
Iată Top 10 în varianta APSM:
 
1. Ion Luchianov - 312 puncte,

 
2. Anatolie Cîrîcu -281 ,
3. Andrei Perpeliță - 275,
4. Victor Cotiujanschi - 196,
5. Zalina Marghiev - 174,
6. Vladislav Arventi - 146,
7. Piotr Ianulov - 129,
8. Victor Scvorțov - 86,
9. Olga Blizneț - 67,
10. Iurie Dudoglo - 52 puncte.

ANTRENORI
1.Nicolae Oriol - 52 puncte,
2. Petru Caduc - 35 puncte,
3.Ivan Bratan - 28 puncte.

ECHIPE
1. Echipa de rugby-7 - 75puncte,
2. Sheriff Tiraspol - 28 puncte,
3. Codreanca - 24 puncte.

La alcatuirea clasamentului au participat 39 de jurnalisti sportivi, membri ai APSM. Traditionala ceremonie de premiere va avea loc marti, 14 decembrie, ora 12.00, la restaurantul hotelului JOLLY ALON.

Comentarii

  1. Proasta alegere. Cum poate fi cineva cel mai bun daca nu are medalie? E simplu. APSM e varza!!!!
    Sandu, fugi de la bosorogii astia. Du-te la Free fotball

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru mine locul 4 la CE (care are loc o dată la 4 ani!) la ATLETISM (regina sportului!) e mai important decât orice medalie la competiţiile care au loc anual sau la care participă câţiva sportivi la o anumită categorie.

    A da, şi nici măcar nu avem medalii de aur şi de argint la seniori la CE şi CM. De aici şi prima dată în istorie câştigătorul a devenit un sportiv care nu a luat o medalie. Performanţa lui a fost mai importantă decât a celor care au luat bronzul în multe cazuri tot pentru un loc 4 (pentru că au ajuns în semifinale)!

    Luchianov a câştigat, aşa au decis 39 persoane, democratic. Consider că anume primii 6 au fost cei mai buni, restul figuranţi. Clasamentul trebuia alcătuit doar din cei 6, pentru că în acest an, nu am avut performanţe.

    Fiecare este liber să-şi aleagă de a fi membru sau nu a unei organizaţii. O poate fonda pe al lui.

    RăspundețiȘtergere
  3. da este spus superb dar sa asumat cineva sa spuna concret ma pregatesc la europene cu oreusita de locul 3 nu neam asumat si 2009 locul 1 apoi sa poti si sa ai incredere si sa faci asta este reusita bravo ioane cu respecr antrenorul

    RăspundețiȘtergere
  4. Tin sa multumesc jurnalistilor sportivi,de ce jurnalisti si nu asociatiei presei sportive ca sunt majoritatea care au ales pentru mine dar Grecu sa suga degetul ca in afara de fotbal putin ce cunoaste in sport!!! e adevarat ca nu am luat medalie,de fapt inca nu este oficial!Dar a fost performanta mai buna in atletism pina la mine Grecule??am avut finalisti olimpici la atletism??cine din luptatori sau celelalte probe sportive detine tot completul de medalii la universiada mondiala??avem atleti participanti la Cupa Mondiala in selectionata europei si detinator a Cupei Mondiale cu echipa europei,sau in alte probe de sport??citi ani sa tinut recordul moldovei 8.29.30 la 3000 metri obstacole??si ce timpi am reusit eu in ultimii 6 ani??chiar te rog sa imi raspunzi atunci cind ne vedem!!pina la urma toate probele de sport sunt cam ramase in urma in tara asta in afara de fotbal care cel putin nu a esit din grupe sau din fazele de preliminare dar financiar stau mult mai bine ca sportivii la probele de sport individuale!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. +10 pentru ultimile 3 comentarii

    RăspundețiȘtergere
  6. Ion, desi nu cred ca esti tu, dar oricum, pentru tine sunt domnul Grecu sau pur si simplu Sandu. Credeam ca ai 7 ani de-acasa, dar mai gresesc si eu.
    Ma baiatule, si ce vrei acum sa-ti dam titlul de cel mai bun in fiecare an pentru ca ai complet de medalii la Universiade obtinut cu cativa ani in urma? Cand scriam eu acum 12 ani despre tine in ziarul Sist Sport nimeni nici nu stia de existenta ta. Si tu imi spui mie ce stiu eu si ce nu stiu?
    Ioane, esti un sportiv de valoare, dar n-ai meritat titlul si asta-i tot. Eu te-am pus pe 3 pentru ca asta meriti anul acesta. Doar n-am votat cel mai bun sportiv din ultimii 10 ani, nu?
    Vorbim

    RăspundețiȘtergere
  7. Luchianov, dar tu de citi ani esti student? Cred ca sint vre-o 13. Toti stiu cum ai cistigat tu medalii la universiade, unde tarile cu valoare in atletism vin cu copii de 17-18 ani, iar tu te-ai dus cind aveai 29. Tu ce aiuresti aici studentule? Sau ai inebunit de atita carte? Cred ca prea mult ai imblat la lectii de asta esti asa de hitru

    RăspundețiȘtergere
  8. Ion oricum ramine cel mai bun sportiv -indiferent de ceia cei zic unii invidiosi sau de cei care nu sunt in cunostinta de cauza sau nu vor sa fie deoarece mintea le este bolnava. Ce sa-i faci- nu poti sa le convii fiecaruia si se gaseste cate un individ care face incearca sa-si arate desteptaciunea care n-o are. Ion inainte si iti dorim succese mari.Nu atrage atentia la unii "aberanti" care incearca sa te destabilizeze.Esti campion fiindca muncesti,dar pe cei cacora nu le placi "da-i in nafikkkkk";)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai nou, in tzara noastra se ajunge la datul cu piciorul in cei care ne reprezinta in lume si care sunt efectiv imaginea tarii noastre...adevaratele talente...Dnule Grecu,sunt si eu jurnalista de profesie,dar niciodata nu mi-am permis sa-mi public parerea, fiind constienta ca munca mea si responsabilitatea pe care o am tine de informarea publicului,si nu de a comenta (stiti doar, comentariul nu e stire - asta am invatzat inka din anul I de facultate). Parerile pana la urma sunt personale..inteleg ca e un blog si acesta permite expunerea opiniior, dar nu e cazul sa facem mare tam tam dintr-un mesaj, care a fost adresat dvoastra, personal... Si, pana la urma mass-media nu e scena de teatru... Daca sunteti un adevarat domn, rezolvati problema mesajului face2face.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune