Citiți-l pe Tolontan

Dacă vreți să fiți jurnaliști de forță sau pur și simplu bloggeri cu autoritate citiți-l pe Cătălin Tolontan. Editorialele lui sunt de fiecare dată o adevărată muză pentru bloggeri sau alți editorialiști, deseori chiar pentru ziare celebre. Pentru mine Tolontan este de departe cel mai mare jurnalist sportiv român.
Astăzi am citit cu plăcere ultima lui capodoperă, în care îl descrie pe inventatorul Imperiului Pro, Adrian Sârbu. Citind despre Sârbu înțelegi de unde vin apucăturile celor care au trecut pe la Pro, inclusiv ale mele, ca să nu mai vorbesc de Cătălin Giosan sau Sergiu Toader.
Citind editorialul de azi a lui Tolo veți înțelege de ce Nicu Timofti s-a dus de la Pro și de ce încerc de fiecare dată să numesc sursa atunci când mă bazez pe o informație apărută pe net sau în presă. Cu siguranță NU ca să le fac publicitate. Dar, citiți. Citiți-l pe Tolontan.  

Comentarii

  1. Sandu, daca vrei cu adevarat presa la nivelul cel mai mare, intr-o lume de fotbal foarte divizata citeste-l pe Alfredo Relano de la revisa spaniola AS. Este un super exemplu cind atit fanii lui Real cit si cei al Barcelonei care sunt foarte diferiti au respect pentru unul si acelasi editorialist pentru obiectivitatea lui. Dar de sigur asta nu inseamna ca nu trebuie de citit articolele lui Tolontan, care a mers mai departe decit analize sportive ci face si jurnalism sportiv de investigatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. In Romania nu prea e apreciat Tolo. Si cam merge vorba ca a fost cam servil. Nu e totusi o personalitate care merita edificata.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim: in Romania circula multe tampenii in ziua de azi. Nu cred ca e chiar ok sa pleci urechea la tot ce se spune. Cei drept, Tolo e printre putinii ziaristi sportivi, cu adevarat buni! restul sunt niste cancanisti care iti provoaca sila.

    RăspundețiȘtergere
  4. anonimule, vorbesti aiurea! da exemplu de servilism la tolontan. a fost mereu echidistant....

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, Tolontan e de apreciat pentru atitudinea sa critica in sens constructiv. Cand e cazul el isi critica pana si patronii..ceea ce nu o fac alti asa-zisi deontologi romani din trustul sau.

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.mircea-badea.ro/blog/sunt-cu-sase-ani-mai-destept-ca-tolontan/

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune