Lăcomia... D-aia ursul n-are coadă

17.750 de lei a încasat atletul Ion Luchianov de la Ministerul tineretului și sportului pentru un cantonament de 2 săptămâni la Kislovodsk (Rusia). Potrivit martorilor , dar și conform unei scrisori oficiale adresate de conducerea centrului sportiv din Kislovodsk către MTS și Federația moldovenească de atletism, Ion Luchianov NU s-a antrenat oficial la Kislovodsk! Mai mult decât atât, cei de la centrul sportiv din Rusia susțin că Luchianov are datorii istorice la club, unde a pătruns și s-a antrenat în mod abuziv, folosindu-se de acte false! Drept urmare, maiorului de poliție din Moldova, Ion Luchianov i-a fost interzis să mai calce la centrul sportiv din Kislovodsk.  
Despre toate aceste lucruri cunosc cei de la MTS și Federația de atletism. Cu toate acestea până acum nu s-a dictat nicio sancțiune împotriva sportivului care este suspectat că a falsificat acte de contabilitate, încasând bani de la stat prin înșelăciune.
Anatol Balan, președinte al Federației de atletism din RM: ”Noi facem tot posibilul ca sportivii noștri să aibă toate condițiile necesare pentru o pregătire adecvată. Cred că asta se vede în rezultatele înregistrate în atletismul moldovenesc în ultimii câțiva ani. Ceea ce am aflat acum despre Ion Luchianov este foarte greu de comentat, chiar îmi este foarte greu. Noi déjà am obosit de problemele pe care ni le crează acest sportiv. Vom analiza toate documentele și vom lua o decizie când vom dispune de toate actele oficiale.”
Reprezentanții Ministerului tineretului și sportului au refuzat deocamdată să se pronunțe pe acest caz, deși tocmai Ministerul este obligat să verifice cum sunt cheltuiți banii statului. Cei de la MTS s-ar putea să-i suspende lui Luchianov cantonamentul pe care acesta îl are programat în Portugalia. Însă cum rămâne cu banii déjà încasați de sportivul marghiol?
Dacă îmi permiteți, un mic comentariu la toate aceste materiale despre atletul Ion Luchianov. Da, este un sportiv bun și a demonstrat-o de-a lungul timpului. Atâta doar că, de la a fi un sportiv bun și până la a fi campion e drum lung, care devine și mai departe pentru Luchianov trecut de 30 de ani. Campion înseamnă Juravschi, Casapu, Popova, Dobrovolski… 
Deși mereu s-a plâns că statul nu-l susține, Luchianov a fost unul dintre cei mai bine plătiți sportivi din Moldova. Astfel Luchianov a încasat 4 mii de dolari pentru locul 8 la Campionatul Mondial din acest an. Dar asta nu e tot. Luchianov câștigă lunar peste O MIE de euro doar din salarii și burse pe care le încasează în Moldova!
-       -  Circa 8.000 de lei bursa de la MTS
-       -  550 de dolari de la CNO (Solidaritatea Olimpică)
-       -  Circa 3500 de lei ca maior de poliție (carabinieri), fiind membru al CS Dinamo.
În plus, Luchianov participă la diferite turnee comerciale, la care se câștigă destul de bine. De exemplu, anul trecut, atletul moldovean a câștigat o mașină în valoare de 17 mii de dolari, după ce s-a impus la o cursă din România.
În concluzie, să fii hapsân nu e bine. Iar dacă te mai plângi pe la colțuri riști să devii penibil. Cazul lui Ion Luchianov este relevant în acest sens. Ba chiar mai mult, dacă se va demonstra că acesta a prezentat acte false pentru a deconta bani de la stat, nu-i greu de presupus cu ce se va încheia toată povestea.    

Comentarii

  1. Unde-s toti? MTS nu reactioneaza pentru ca au dat-o in bara. Ionush-purcelush ciobanel tace ca mutu pentru ca mai are cateva zeci de astfel de cazuri cand banii MTS au fost decontati aiurea. Mai ales la tineret, unde prietenii lui castiga toate proiectele. In general tot haosul in sport porneste de la MTS si de la ministrul Ciobanu. E de ajuns sa te uiti numai la mutra lui ca sa intelegi ce fel de om este.
    Iar atletul asta e un mare prost. N-am auzit de el, dar din ceea ce se scrie e prost de rage. Trebuie bagat la dubala pentru asta

    RăspundețiȘtergere
  2. sandu....un sfat....schimba disignul....mai bun era acel anterior

    RăspundețiȘtergere
  3. Sandu asteptam ceva noutati sau pareri in privinta noului stadion.Ca vad ca pe siteurile noastre (fotbalistice) principale stiu doar sa faca vant curului...
    Daca nu ai informatii detailate, spune macar daca acest proiect este posibil sau daca va avea loc sa fie, cred ca esti mult mai informat in aceasta privinta decat multi dintre cititori.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu personal cred ca se popate. Daca Romania ,o tara nu mult peste Moldova a inaltat anul asta 3 super arene( Bucuresti , Cluj, mai recent Ploiesti) de ce nu am face-o si noi?
    Sandu ce crezi?
    http://afanasiimihai.blogspot.com/2011/09/se-poate-vom-avea-stadion-republican.html

    RăspundețiȘtergere
  5. In 30 de minute va spun ce cred eu despre stadion

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune