Numărul 4

foto: Unimedia.md
Snegur a fost primul. A iubit fotbalul, dar n-a făcut nimic pentru el. Lucinschi venea la stadion doar la meciurile importante. Voronin a uitat că există și sport în Moldova. A fost la 2 meciuri. De fapt la 1 și jumătate. La Tiraspol n-a fost lăsat să meargă, iar la altul a fost huiduit de tot stadionul. Timofti este al 4-lea. Cât de mult va avea de câștigat fotbalul moldovenesc cu Nicolae Timofti președinte?

Actualul șef de stat a înțeles și s-a îndrăgostit de sportul rege pe vremea când Beckembauer îmbrăca tricoul cu numărul 4 al selecționatei vest-germane și al echipei Bayern Munchen. Același tricou era purtat atunci la Chișinău, la Nistru, de Anatolii Rîbac. Pătrari celebri au mai fost Oleg Kuznețov (Dinamo Kiev, URSS) sau Ronald Koeman (Barcelona, Olanda). Erau timpuri când fotbaliștii jucau o viață cu același număr pe tricou. Era de la 1 la 11, nu ca acum. Dar cât de importantă poate fi această cifră, 4, pentru fotbalul nostru?

4.06.1999 Germania - Moldova 6-1
4.02.2000 Moldova - Lituania 2-1
4.06.2000 Moldova - Rusia 0-1
4.09.2004 Slovenia - Moldova 3-0
4.06.2005 Scoția - Moldova 2-0

5 meciuri a jucat până acum Naționala Moldovei pe data de 4. Bilanțul este 1 victorie și 4 înfrângeri. Da, nimic bun. Sigur, aceste date statistice nu au nicio însemnătate. Sunt în căutarea confirmării că al 4-lea președinte al Moldovei va face ceva și pentru fotbal. Nu știu de ce, dar sunt convins că va face. 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune