Tineretul face ravagii. Aproape de o calificare istorică

Ibrahimovici și Milinceanu (pe vremea când juca la AS Monaco)
Să începem de la faptul că nici Franța și nici Portugalia nu puteau să lipsească de la Mondialul brazilian. Cât de mult ne-am dori, Konopleanka și Iarmolenko nu se compară cu Ribery și Benzema la capitolul imagine și interes public, adică la bani. La fel cum nici Ibrahimovic nu va aduna niciodată 80 de mii de spectatori la Rio, așa cum o va face Cristiano Ronaldo. Apropo de Ribery, acesta și-a asigurat 100% în această seară Balonul de Aur - 2013. 

În altă ordine de idei, am urmărit meciul Naționalei de tineret contra Lituaniei. Un 3-0 meritat pentru ai noștri, ajutați, să fim sinceri, și de arbitrul care a eliminat un lituanian încă din minutul 4. Comentatorul meciului transmis de TSV din Tiraspol a spus la un moment dat că meritul jocului bun prestat de tineretul nostru aparține selecționerului. Parțial sunt de acord cu el, cam vreo 20%. În rest meritul trebuie împărțit între jucători, cluburi și Federație.

În cazul jucătorilor e clar de ce - pentru că ei sunt cei care joacă pe teren. Meritul cluburilor ar fi cam 50%, pentru că anume la club acești jucători sunt pregătiți din punct de vedere sportiv, fizic și intelectual, dar și plătiți ca să joace. La Națională ei vin doar cu câteva zile înainte de meci. În fine, de ce Federația? Pentru că a introdus un punct în regulament prin care impune cluburile să aibă obligatoriu în teren un jucător Under 21 în meciurile de campionat. Astfel, am ajuns ca astăzi să avem la Naționala de tineret fotbaliști care joacă în Divizia Națională, căliți în meciuri tari, importante, ceea ce nu am avut până acum un an, când Naționala U21 ajunsese să fie completată aproape integral cu jucători de Divizia A. Rezultatele se văd.

Și în încheiere, Nicolae Milinceanu de la Veris a marcat 2 dintre cele 3 goluri ale Moldovei. În ultimele 2 meciuri, din cele 5 goluri înscrise de Naționala de tineret, 3 au fost realizate de jucători ai Verisului: 2 Milinceanu și unul Ionel Ursu. De remarcat că unul dintre liderii și căpitanul tineretului moldovean este și el meci de meci titular la Veris, Eugen Zasavițchi, iar printre rezerviști s-a numărat Valeriu Tiron. Vă așteptăm sâmbătă la meciul Veris- Milsami.  

Comentarii

  1. parerea mea e ca acele 50% de care ai vorbit mai sus e meritul clubului Veris ))))

    RăspundețiȘtergere
  2. numai pentru asta ribery nu are drept la balon de aur http://www.youtube.com/watch?v=P09cvW3GVpI

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune