Spiridon, demis! Cine vine în locul lui?

Așadar, Spiridon a fost demis. Felicit Federația pentru această decizie, care a venit cam târziu, la aproape o lună și jumătate după înfrângerea din Albania și la mai bine de o jumătate de an, după ce ne-am făcut de râs în Liga Națiunilor. Am înțeles că aceasta a fost prima convocare a Comitetului Executiv al FMF de la instalarea noului președinte, acesta fiind și motivul din care Spiridon a fost demis abia acum. 

Vă reamintesc că, la moment, Naționala Moldovei ocupă penultimul loc în grupa preliminară pentru Euro 2020, cu 3 înfrângeri și o victorie (1-0, acasă, cu Andora). Golaveraj 2-10.

În locul lui Spiridon a fost numit Semion Altman (72 de ani), care a ocupat în ultimele câteva luni postul de director al echipelor Naționale. Un fel de Stoichiță al Moldovei, dar care nu știu dacă mai are ceva cu fotbalul modern. Tot respectul pentru ce a făcut Altman la Zimbru acum 20 de ani, însă timpul trece, iar natura își ia ce-i al ei. Aș vrea să greșesc, dar nu cred că Altman este în stare, la moment, să schimbe lucrurile la Națională.

Am mai scris și rămân pe poziția mea. Naționala are nevoie de un antrenor tânăr, cu viziuni moderne. Un antrenor străin, dar străin total fotbalului nostru, ca să eliminăm orice suspiciune că selecția se face așa cum s-a făcut până acum, deseori pe pile. Și nu trebuie să spunem că în Moldova nu va veni nimeni să lucreze pentru 5 mii de euro pe lună. Vor veni mulți. Pentru prestigiu în primul rând, pentru că să fii selecționer e un prestigiu și un punct important în cartea de vizită a oricărui tehnician, indiferent de Națională.

Și încă un lucru important. La Federație activează o echipă întinerită, care tinde să meargă în pas cu noile tendințe și parcă îi reușește acest lucru. Cred că această echipă este capabilă să aleagă singură viitorul selecționer, fără a apela la diverși impresari sau specialiști din garda veche, care au susținut până acum anumite candidaturi din interes personal. Haideți să acționăm în interesul fotbalului, dacă vrem să nu ne mai facem de râs.  

Comentarii

  1. Vedem si noi o lista a jucatorilor convocati pe pile? Nationala a avut rezultate proaste in ultimii 7-8 ani, dar cel mai criticat a fost Spiridon. Si federatia, impreuna cu Ze Maria, e basma curata. Ii scriem ode. Un fel de Putin, salvatorul, care nu se face responsabil de sistemul construit.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune