Dobrovolski îşi merită locul... Am motive să cred altfel

Igor Dobrovolski merită postul de selecţioner al naţionalei Moldovei. Deşi eu nu împărtăşesc această părere, aşa au decis cititorii acestui blog. Din 89 de persoane care au votat în sondaj, 42 (47%) cred că Dobrovolski merită scaunul de antrenor al naţionalei. 35 (39%) de respondenţi au fost contra lui Dobrik, iar 12 (13%) încă nu s-au decis.


De ce cred că Dobrovolski NU merită să fie selecţionerul reprezentativei Moldovei:

1. Pentru că pune interesele proprii în faţa celor ale echipei naţionale, lucru recunoscut şi de preşedintele FMF, Pavel Ciobanu. Exemple: Convocarea unor jucători (Ilescu, Carauş, Copelciuc, Calincov) care nu au valoare de echipa naţională. Aceşti fotbalişti, plus alţi câţiva, fie sunt legaţi prin contract de echipa Academia (patronată de Dobrovolski), fie au fost jucători ai Academiei, fie au contracte de impresariat cu apropiaţii lui Dobrovolski. În consecinţă, actualul selecţioner este direct interesat ca aceşti jucători să fie promovaţi la echipa naţională, să le crească cota şi să prindă un contract avantajos din punct de vedere financiar atât pentru club, cât şi pentru jucător sau agent. Altfel spus, Dobrovolski a făcut din echipa naţională a Moldovei o piaţa unde îşi expune marfa proprie.
2. Neconvocarea la echipa naţională a unor jucători valoroşi (pentru nivelul Moldovei) – Catânsus, Ivanov, Dadu, Bolohan – tocmai pentru a le face loc jucătorilor de care este interesat direct. Vezi punctul 1.
3. Lipsa experienţei de antrenor. A preluat naţionala Moldovei după 2 ani de activitate în calitate de antrenor al echipei Tiligul Tiraspol, unde a activat fără a avea studii în domeniu.
4. Rularea jucătorilor la echipa naţională. În era Dobrovolski, timp de 2 ani, pe la naţionala Moldovei au trecut în jur de 40 de jucători. La fiecare meci echipa a jucat cu o componenţă modificată mai mult de 50% faţă de partida precedentă. Ori, omogenitatea şi legăturile de joc înseamnă foarte mult la o echipă. Dobrovolski a fost fotbalist şi trebuie să cunoască aceste lucruri. Nu poţi avea constanţă în joc dacă schimbi echipa de la meci la meci. De aici şi rezultatele oscilatorii ale naţionalei noastre.
5. Nu accept ca selecţionerul Moldovei să spună despre un fotbalist că „îl doar în fund de el”, cât de prost n-ar fi acest jucător. Revolta mea este şi mai mare pentru că Dobrovolski a aruncat aceste cuvinte cu referire la nişte jucători (Gaţcan, Josan) care au contribuit decisiv la palmaresul său de antrenor. Mare, mic, dar Dobrovolski va avea în CV victorii cu Ungaria la scor, Malta, Bosnia în deplasare – un mare merit avându-l jucătorii de care lui îi este „до одного места”. Şi pe urmă ne întrebăm de ce aceşti fotbalişti refuză echipa naţională... Noi nu avem în Moldova foarte mulţi jucători de valoarea lor ca să ne permitem luxul de a da cu piciorul în ei.

Ar mai fi multe de spus, dar mai las pentru altă postare. Sunt sigur că după meciurile cu Elveţia suporterii îşi vor schimba părerea...

Comentarii

  1. dobric a demonstrat nu o data ca e un om incult pe care ,,il doare in fund de toti''
    si eu consider ca nu merita
    sandu,mai lasa pe citeva zile sondajul si vei vedea ca acele 13 % care nu s-au decis inca vor fi deacord cu tine
    cine stie poate isi vor schimba parearea si acele 47 procente care il doresc si in continuare la nationla in calitate de antrenor

    RăspundețiȘtergere
  2. Могу обрадовать футболистов. Со следущих сборов сборной у нас будет работать новый повар.
    Теперь у нас будет более разнообразное меню. На столе будет даже квашенная капуста и кабачковая игра.

    Также, с радостью сообщаю что у нас появился спонсор с Украины. Теперь в меню будет и первое - суп от "Мивины"!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Вчера я провел беседу с Игорем Ивановичем и подверг его жесткой критике.
    В результате, Добровольский обещал мне что к концу года он научит ВСЕХ молдавских футболистов как надо правельно принимать на грудь!
    Результатом беседы доволен.

    RăspundețiȘtergere
  4. domn Pasa,respect
    poate adaugi si crenvusti?
    a?
    buna idee nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. se pare ca numai Ciobenii conduc in tara asta
    iaca si Nelly a ajuns sa mearga la eurovision cu melodia aia,nuzic ca e rea dar nu e pentru euroviion

    a inebunit lumea............

    RăspundețiȘtergere
  6. nelly nu are nimic
    am avut in vedere familia sa
    nelly e o cintareata foarte buna insa cu cintecul ei nu va impresiona multe persoane

    RăspundețiȘtergere
  7. Trebuie de acordat atentie fotbalului din raioane, si poate peste 10 ani moldova poate emite pretentii, cu asa atinrnare nici nu putem emite nici o pretentie. Cu baetii acestia de la oras(eu le zic "pui gril") nu faci nimic, si inca mai sunt si fraieri ("vai m-am accidentat ... foaie verde ..., ... la modova numai Serghei Lascencov merita tinut la echipa"). Stimati antrnori/conducatori umblati prin raioane cautati baieti cu capacitati, ajutatii chiar daca nu va sunt cunoscuti, si chiar de nustiu nici o boaba in rusa. La noi fotbalul nu este un mediu atractiv si sigur, aici ei cred ca trebuie de lucrat cel mai mult. Lasatil voi pe Dobrovolski ca el isi merita postul statistica demostreaza.

    Da de 1:1 cu Turcia de ce nu ati mentionat?, sau nul considerati un rezultata notabil

    RăspundețiȘtergere
  8. La statistica sa te uiti la sfarsitul anului. Cred ca vom termina pe ultimul loc in grupa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa asteptam sfirsitul anului, si daca e pe ultimul atunci de schimbat ...

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu fotbalul din raioane sint total de acord!!!
    Credeti-ma sunt tare multi baieti de 10 - 15 care asteapta sa fie luati in seama de cineva shi care vor pune osul la bataie ca sa aiba doar jumatate din ceia ce au baietii din orash (am in vedere la nivel fotbalistic). Nu stiu de ce dar putini dintre copiii de la orash profita shi respecta ceia ce li se ofera...Exemplu personal, fiind student iesheam seara sa mai jucam cite un fotbal, iesheau shi baietii de prin ograzile apropiate (dvoruri), erau doi pe care nici cu prajina nu-i puteai ajunge la nas, cica au jucat la Zimbru II, cind insa au trecut la fapte ap cred ca au jucat pentru "Samosval" din "Planeta Moldova"... Fara sa diminuez puterea cuvintului, zic ca sunt putini baieti care intr-adevar muncesc shi merita sa zica "joc la Zimbru II, Dacia II etc." , tare multi fraeri avem din care numai cuafura le este de fotbalist in rest nimic...
    Nu ma judecati prea aspru... Asta e...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune