Tu cu cine ții?

Microbiștii des se întrebă între ei, poate chiar e prima întrebare: cu ce echipă ții? Toți au o echipă preferată. Toți se uită la fotbal pentru că țin cu cineva. Fotbalul n-ar fi atât de iubit dacă suporterii nu ar avea echipe favorite. Ar lipsi emoțiile, ar lipsi interesul pentru scorul final, ar lipsi interesul față de fotbal.

Cu ce echipă țin eu? Fumam o țigară la balcon și mă întrebam retoric... Țin cu Steaua? Da. Dar parcă mi se întoarce atunci când Gigi aiurește sau echipa nu e capabilă să câștige nici măcar blatul cu Buzăul... Țin cu Real Madrid? Da. Însă când văd ce achiziții fac, mai degrabă mă uit la un meci de-al lui Messi... Țin cu Juventus? Da. Dar parcă nici Juve nu mai e echipă mare când nu joacă Del Piero... Țin cu Naționala României? Da. Însă de când Hagi a plecat, iar Mutu nu mai poate face ce a făcut regele, nu mă mai fascinează nici românii...

Țin cu Naționala Moldovei? Da, țin! Din tot sufletul țin! Chiar dacă suntem de fiecare dată printre codașe. Chiar dacă nu am luptat niciodată pentru calificare. Chiar dacă nu avem jucători de super-clasă. Țin cu Naționala Moldovei! Indiferent ce jucători ar fi convocați. Să fie alcătuită și din fotbaliști de divizia a 14-a, tot aș ține cu ea. Cu Naționala țării mele! Numai la un meci de-al Naționalei emoțiile mă copleșesc toate cele 90 de minute. Numai la un meci de-al Naționalei noastre pot să mă uit fără să simt timpul. Numai la un astfel de meci pot spune cu adevărat că joacă echipa mea preferată...

Comentarii

  1. Frumos........dar sincer cind vezi specialisti de alde Dobrik care-si rezolva interesele personale dar nu ale tarii...........mi se displace totul!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Au trecut fiori pin mine cind am citit acest articol....Stii Sandu ma bucur ca din acest punct de vedere gindim la fel. Sunt lucruri care in veata asta nu le putem alege dar nici nu putem renunta la ele asta sunt: PARINTII, PATRIA NOASTRA si altele... si nu regret ca nu sunt fiul lui Abramovici sa ma scald in milioane si mici nu regret ca nu mam nascut in Anglia unde este un campionat de fotbal puternic, sunt Moldovean si imi iubesc Patria si alaturi de nationala voi fi mereu "Indiferent ce jucători ar fi convocați. Să fie alcătuită și din fotbaliști de divizia a 14-a, tot aș ține cu ea". HAI MOLDOVA!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. HAAAAAAAIII MOLDOVAAA!!!!
    HAAAAAAAIII MOLDOVAAA!!!!
    HAAAAAAAIII MOLDOVAAA!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. FORZA MOLDOVA! Ole ole ole....

    VINO SI TU PE SECTORUL 8 INMECIUL MOLDOVA - ELVETIA

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, steaua e varza..:)
    Iuventus joaca cel mai frumos fotbal din Italia, iar Del piero, cu cat imbatraneste devine mai bun...
    PS. Totusi, ce e cu sondajul?

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos...insa gusturile dvs. complet difera de ale mele, cu exceptia Nationalei Moldovei de fotbal...Fiecare e in drept sa spuie ce gindeshte!Tineti-o tot asha.

    RăspundețiȘtergere
  7. si cind ma gandesc ca dupa fiecare pierdere imi vine sa nu mai merg si sa sustin selectioanata noastra... da nu pot... si acum cu sperata si incredere mai strig odata HAI MOLDOVA!

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi aduc aminte cind moldova marca al 3 gol contra ungariei, in tribuna linga mine statea un batrin de circa 80 ani care se bucura ca un copil ... jos palaria. Da Brazilia e Brazilia, dar si Moldova joaca mai rar da joaca.
    Din echipe de club, cel mai mult tin cu FC Dacia Chisinau, nu vreau sa aud de cluburi din rominia sau strainatate, foarte slab joaca rominii, numai CFR a mai miscat ceva, dar romini putini acolo.

    RăspundețiȘtergere
  9. Subsemnez.
    Apropo, n-ai zis nici un cuvant despre cluburile din Moldova ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Marcel, nu am un club favorit in Moldova :(

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune