Culise. Dobrovolski a fost contactat de FMF înaintea lui Pasulko, în 2001!!!


Igor Dobrovolski trebuia să preia naționala Moldovei încă din anul 2002! Federația moldovenească de fotbal l-a contactat prima dată pe actualul selecționer în perioada în care antrenor-interimar al naționalei Moldovei era Alexandru Spiridon, în anul 2001.

După negocieri, care s-au făcut doar la telefon și care au durat circa o săptămână, Dobrovolski a refuzat oferta FMF, preferând să rămână în Spania, unde tocmai își lansase o afacere cu mezeluri. Federația noastră, cum îi stă în fire, a ascuns atunci acest fapt. Până la urmă, selecționer a fost istalat în 2002 un alt odesit, Viktor Pasulko.

De ce a refuzat Dobrovolski să vină în Moldova încă de acum 8 ani?
În primul rând actualul selecționer se uita sceptic la fotbalul moldovenesc, pe care îl considera lipsit de valoare (și avea dreptate). În plus, Dobrovolski nu a acceptat atunci să antreneze ”de pomană”, deși persoana, prin intermediul căreia s-a făcut legătura cu fostul mare fotbalist sovietic, i-a oferit un salariu de 5 mii de euro lunar din partea unei firme de impresariat din Germania, contra semnăturii viitorului antrenor.

Apropiații lui Dobrovolski lansează și ipoteza precum că acesta l-a refuzat atunci pe Ciobanu pentru că vroia să-și înceapă cariera de antrenor în Rusia. Însuși Dobrovolski declara în presă că el este rus, iar patria sa a fost și va rămâne Rusia. Chiar dacă, potrivit selecționerului, a avut de suferit mult din această cauză. Mai ales când a jucat în Europa. ”Peste tot în Europa pe unde am jucat rușii nu erau iubiți deloc”, afirmă Dobrovolski.

Comentarii

  1. A refuzat nationala pentru a antrena mai apoi pe Tiligul...Inteleapta alegere:)

    RăspundețiȘtergere
  2. El in general este un baiat "intelept" ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. El este nu un intelespt.........ci o persoana care-si rezolva interesele sale personale.........si asta la Nationala Moldovei!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune