Fotbalul adevărat


Ieri am văzut un meci din campionatul Moldovei pe DVD. Plictiseală, nu alta. ”Fotbaliștii” dorm pe teren. Unii cum au început partida la pas, așa au și terminat-o. N-am vazut nicio combinație logică. Un fotbal barbar. Aveam senzația că jucătorii vazuseră prima dată balonul și nu știau ce să facă cu el (scuzați-mi cacofonia).

Aseară, am urmărit la GSP TV meciul Poli Iași – CFR Cluj, apoi prima repriză și ultimul sfert de oră din Pandurii – Steaua. S-a alergat mult, dar aiurea. Spectacol cu lingurița. Doar câțiva jucători de valoare, în rest – de umplutură. S-au scuipat și s-au înjurat non-stop. Au tras de timp și au simulat cât pentru un sezon întreg din campionatul Angliei. Totuși, după meciul din campionatul Moldovei, fotbalul românesc este net superior.

De la 21.45 am trecut la Champions League. Manchester United – FC Porto, apoi în reluare Villareal – Arsenal. Goluri de senzație. Erori grave, dar provocate de adversar. Combinații de manual. Parcă era un alt gen de sport, decât ceea ce văzusem mai devreme. De pe altă planetă. Un fotbal la care poți să te uiți fără ca să te mai saturi.

Concluzia: În Moldova jucătorii nu pot, dar nici nu vreau să joace. În România nu pot, dar vreau. În Champions League fotbaliștii pot și vor să joace fotbal. Un fotbal adevărat.

Comentarii

  1. Super concluzie...Perfect adevarata...Steaua chiar a jucat prost ieri, cum o face de 1 an ...Fc porto m-a surprins, a jucat excelent...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe mine FC Porto nu ma surprins deloc, era si de asteptat, dupa ce a eliminat o echipa puternica ca Atletico Madrid care nu demult zdorbise mult iubita moldovenilor, Barca cu 4:3. Da va fi foarte greu p/u MU, le mai trebuie un miracol 1999, cind a eliminat pe Juventus, dupa ce perdea cu 2:0 (pina la urma a invins cu 3:2 si sau calificat). Va fi un meci BOMBA in retur.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune