Portarul – golgheter

Personalități pe care le-am cunoscut


Jose Luis Felix CHILAVERT Gonzalez s-a născut la 27 iulie 1965. Este singurul portar din lume care a reușit un hat-trick. S-a întâmplat pe 28 noiembrie 1999 în meciul Velez Sarsfield – Ferrocarril din campionatul Argentinei. Toate cele trei goluri Chilavert le-a marcat din lovituri de la 11 metri în minutele 45, 74 și 85.

În cariera de fotbalist portarul paraguayan a înscris peste 60 de goluri în meciuri oficiale. Dintre acestea 8 le-a marcat pentru naționala Paraguayului pentru care a bifat 74 de meciuri.

Chilavert are o carte de vizită impresionantă. Desemnat de 4 ori cel mai bun portar din lume: 1995, 1997, 1998, 1999. Cel mai bun fotbalist din America de Sud în 1996. Cel mai bun sportiv din Argentina în 1996 și 1999. Cel mai bun portar al Campionatului Mondial din 1998.
Este campion al Paraguayului și al Argentinei. Câștigător al Cupei Libertadores (analog cu Champions League în America de Sud), câștigător al Cupei Intercontinentale, deținător al Cupei Franței.

L-am cunoscut la Campionatul Mondial din Germania, în 2006. A avut cam același traseu ca și mine. Mereu dădeam peste el în centrele de presă, unde era acreditat în calitate de comentator-expert pentru un post TV. Am discutat cu el în mai multe rânduri. Ne înțelegeam perfect pentru că el cunoștea engleza la fel de prost ca și mine.

În prezent, celebrul Chilavert este om de afaceri. Și-a lansat recent în Japonia o marcă de ceai ”Abare Chilavert”. Comercializează vin roșu care-i poartă numele și are o rețea de restaurante ”Locos por el Futbol” (Nebunii Fotbalului) la Asunsion. Locuiește la Buenos Aires unde are afaceri imobiliare.

Comentarii

  1. Bunisor portar a fost/ Stiu ca batea eztraordinar loviturile libere. Pentru acest fapt a si fost atat de cunoscut...
    PS. Nu stie nimeni cand a avut loc primul comentariu sportiv ? Cand unde...etc...Sandu , nu stii?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da îl ţin minte, foarte bun portar! Îmi plăcea foarte mult voinţa lui de a şuta o lovitură liberă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca in Marea Britanie, dar nu stiu sigur

    RăspundețiȘtergere
  4. Anul 98, Min 113, Laurent Blanc, mai tine minte ... da nu numai ca si marca dar apara poarta extraordinar

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune