O vacanță, la mare, la-la-la…

Mai țineți minte piesa Victoriei Lungu, fosta nevastă a antrenorului Sergiu Dinov?..

Naționala Moldovei este o abuză pentru jucători, mai ales după instalarea lui Dobrovolski selecționer.

Fotbaliștii moldoveni nu mai vin la națională ca pe timpuri. Arogantul Dobrovolski a reușit să distrugă spiritul de naționalism, după ce a transformat echipa reprezentativă a Moldovei în podium de prezentare a jucătorilor de vânzare. Asta ca să nu spun ”în piață de jucători”. Oricum e tot una.

Ultima dovadă în acest sens este gestul lui Vitalie Manoliu, care a refuzat convocarea, preferând să plece în vacanță, la mare. La-la-la... Sau Bla-bla-bla, o fi zis Pidjak, cu un ”e” înainte de ”a”. Și asta după ce Dobrovolski l-a băgat titular în meciul cu Elveția din deplasare. Probabil, crezând că Manoliu nu are agent. Mi-a plăcut cum au scris cei de la moldfootball.com: ”Selecționerul a decis să renunțe la Manoliu, care a ignorat convocarea, preferând odihna la mare.” Deci totuși selecționerul a renunțat la el. Însă doar după ce fotbalistul a preferat vacanța la mare în locul naționalei. Câtă logică...

Și asta nu e tot. Bordian și Lașcencov nu au venit nici ei la lot pentru că s-au învoit. Motivul este că în Ucraina și în Azerbaidjan abia acum s-a încheiat campionatul... Ridicol și totodată aberant! Astea sunt motive de a fi învoit. Nicăieri în lume! Doar la noi. Îl înțeleg pe Gațcan, căruia trebuie să-i nască soția. Deși am mari dubii și chiar mă voi interesa peste câte luni se va întâmpla acest eveniment, altfel foarte important în viața fiecărei familii.

În fine, din lotul anunțat inițial lipsește și Corneencov, care din nou s-a accidentat înainte de meciurile naționalei. No coment.

Naționala Moldovei va susține două meciuri amicale, pe 6 iunie cu Georgia la Tbilisi și pe 10 iunie cu Belarus, la Borisov.

Comentarii

  1. Si ce daca lui Gatcan tre` sa-i nasca sotia. Asta e profesia pe care si-a ales-o. E o profesie in unele cazuri foarte profitabila, dar care cere si sacrificii. Acum cativa ani, Portugalia juca la Moscova cu Rusia un meci din preliminariile Cupei Mondiale din Germania. In seara premergatoare meciului, lui Cristiano Ronaldo ia murit tatal!!!, dar el, choiar daca a fost invoit de selectioner, a insistat sa joace pt nationala ca sa-i dedice victoria tatalui sau si era meci important pt calificare. A declarat atunci ceva de genul ca: " Sunt sigur ca tata mi-ar fi spus sa joc." Dupa meci a plecat cu un avion particular direct pe insula Madeira la inmormantare. Asta e sa fii cu adevarat patriot, barbat, sot, fiu, si FOTBALIST. Nu sunt cel mai infocat admirator al lui C. Ronaldo, personal yi condamn excesiva aroganta, dar recunosc ca e barbat adevarat si patriot pana-n maduva oaselor!Dar la ce avem noi in nationala... la ce sa te astepti? Sa ma ierte cele cateva eventuale exceptii, ma refer la baieti care vin cu mandrie sa joace sub tricolor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-amintesc perfect de super materialul pe care l-ai facut pt PRO TV acasa la Dnov si sotia lui de atunci (Victoria Lungu). Au fost ambii super de super. Ai luat si premiu de vreo 100 de dolari pentru acel reportaj daca nu ma insel. Am o memorie ... :-)
    P.S. Nu mi-l imaginez pe Dinov, de exemplu, sa spuna, sau sa fi spus vreodata - NU! nationalei.
    P.S. Cu ocazia asta mi-am amintit si de reportajul tau din satul Ghermanesti:)))))))
    Si ala senzational. Mai ales ca te-am ajuat si eu, tinand microfonul cat tu filmai. eram pe drum spre Falesti. Ce timpuri...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, Sergiune, ce vremuri erau! Sergiu Dinov merge pe urmele lui Julio Iglesias... Parca asa incepea. Era atunci titular la nationala si avea deja 5 titluri consecutive de cel mai bun portar al anului!!! Am lua premiu o mie de lei, ceea ce era mai mult de 100 de dolari. S-a dat materialul pe Pro TV Bucuresti de 3 ori intr-o zi, la toate jurnalele. Il am si acum pe o caseta VHS, undeva in arhiva...

    RăspundețiȘtergere
  4. Vreau sa te contrazic referitor la "piata de jucatori". La piata gasesti o gama variata de produse, pe cand nationala noastra (a lui Pijon de fapt)este mai degraba o taraba din piata:(

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune