L-ați văzut pe Mațiura? Week-end-ul derbyurilor

Steaua – Dinamo 0:1


L-ați văzut vreodată pe Alexandru Mațiura pe banca echipei Rubin Kazan? Eu nu l-am văzut. Am urmărit la televizor ultimele 4 meciuri ale Rubinului în campionatul Rusiei, inclusiv derbyul de azi cu Spartak Moscova, câștigat fără drept de apel cu 3:0. Nici urmă de Mațiura pe bancă. Chiar dacă la noi se spune despre fostul selecționer al Moldovei că ar fi antrenor secund la Kazan, nu este tocmai așa. Mațiura face parte din staful tehnic al campioanei Rusiei, dar este angajat în calitate de antrenor simplu. Unul dintre cei 3 antrenori, pe lângă antrenorul principal Kurban Berdîev (care mai este și vice-președintele echipei) și antrenorul superior (adică secund) Vitalii Kafanov.

Ce face totuși Mațic la Rubin? Chiar dacă nu este antrenor-secund, moldoveanul are un rol destul de important la echipă. În timpul meciurilor Mațiura stă în tribune, undeva sus, și urmărește jocul tactic al echipelor. El poate să intervină chiar în timpul meciului cu un telefon la banca tehnică și să recomande o schimbare sau alta în desenul tactic al formației sale. Pe lângă asta, după meci, Mațiura face ședințe cu jucătorii, unde analizează greșelile tactice făcute de aceștia în timpul jocului. Pe scurt, Mațic se ocupă cu tot ceea ce ține de teoria fotbalului.

În fine, ca să închei cu derbyul din Rusia, Rubin a surclasat Spartak la Moscova cu 3:0. Scorul reflectă evenimentele din teren. Jucătorii din Kazan au dominat partida, le-au ascuns mingea moscoviților și au câștigat pe merit. Mai mult decât atât, urmărind cu atenție meciurile din campionatul Rusiei, pot să afirm de pe acum că Rubin va câștiga cel de-al doilea titlu consecutiv. Asta dacă nu cumva echipa lui Mațiura va obosi pe final de sezon, ținând cont de faptul că vor avea niște meciuri diabolice în grupele Champions League, unde vor întâlni Barcelona, Inter Milano și Dinamo Kiev.

În Italia, Milan a fost umilită acasă de concitadina Internationale cu 4:0!!! Vezi rezumatul meciului mai jos.



În Anglia Manchester United a învins greu acasă pe Arsenal Londra cu 2:1, după un autogol al tunarilor de cascadorii rîsului. Vezi video mai jos.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune