Campionatul Mondial din 2010. Ce-i așteaptă pe turiști în Africa de Sud

Tradiții africane

An de an, virginele zulu de pe tot cuprinsul Africii de Sud pornesc spre regele lor pentru a lua parte la tradiționalul Dans al Trestiei.

Sute de fecioare africane fac călătoria spre reședința regală, palatul KwaNyokeni din Nongoma, pentru a-l întâlni pe regele Goodwill Zwelithini. Aici, fetele Zulu iau parte la un ritual foarte colorat și străvechi - Dansul Regal al Trestiei sau Umkhosi woMhlanga, așa cum mai este acesta cunoscut în limba Zulu.


Potrivit tradiției Zulu, numai fetele neprihănite au permisiunea de a dansa goale în fața regelui, pentru a se asigura puritatea ritualică a festivalului. Fecioarele, cunoscute sub numele de imbali, vin din toate colțurile micuței țări Zulu și ale Africii de Sud, guvernul Zulu asigurându-le transportul gratuit, cu autocare. Spectacolul atrage anual mii de turiști din toată lumea, curioși să le vadă pe imbali dansând în costumele lor tradiționale, cu coliere foarte complexe, sculptate manual, totemuri închistate în mici scuturi și sanii dezgoliți.

Ceremonia are rolul de a le încuraja pe fete să-și păstreze virginitatea până când ajung suficient de mature pentru a se mărita. Cu mai puțin de 100 de ani în urmă, Dansul era însă și un bun prilej pentru regele zulu de a-și mai alege o nevastă dintre numeroasele virgine care participau la ceremonie.

Ca parte a ritualului, fetele poartă fiecare o trestie lungă care a fost tăiată recent din albia unui râu. Aceste trestii sunt înmânate una câte una regelui, în vreme ce acesta le binecuvântează pe fete. Potrivit unei superstiții, dacă trestia se rupe înainte de a ajunge în mâna regelui, atunci fata a mințit cu privire la virginitatea ei…

Sursa: http://www.descopera.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune