Mihai Godea: Teleradio-Moldova este un tanc din primul război mondial care încearcă să are terenurile după tehnologiile anului 2009

„Compania publică Teleradio-Moldova este un tanc din primul război mondial care încearcă să are terenurile după tehnologiile anului 2009”, a declarat deputatul în Parlamentul R. Moldova, vicepreşedinte al Partidului Liberal-Democrat, Mihai Godea, la postul de radio „Vocea Basarabiei”.

Potrivit lui Godea, Compania publică Teleradio-Moldova trebuie redimensionată, fiindcă „felul cum acţionează această companie şi resursele pe care le mănâncă şi raportul între investiţii şi produs sunt împotriva raţiunii”. Dincolo de faptul că Teleradio-Moldova a fost un instrument de propagandă pe care l-au folosit comuniştii, produsul acesteia lasă mult de dorit, inclusiv la capitolul divertisment ş.a. Deputatul spune că „este incredibil cum poţi să toci banii şi să nu produci nimic”.

În opinia lui Mihai Godea, Compania Teleradio-Moldova trebuie reformată atât din punct de vedere politic, cât şi tehnic. Pe lângă utilajul necesar, „trebuie aduşi oameni profesionişti care să poată să producă emisiuni pe potriva investiţiilor efectuate în această instituţie”. Deputatul este sigur că Teleradio-Moldova ar putea deveni o instituţie autogestionară şi să nu necesite investiții din bugetul statului, dacă lucrurile vor fi puse pe picior economic normal. Actualmente, nu există interes pentru a transforma Compania în una autogestionară, fiindcă „tot ce vine din afară, sursele extrabugetare sunt o sursă de venit pentru anumite cercuri”.

Mihai Godea afirmă că Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) va merge înainte şi în transformarea Companieri în una cu adevărat publică, indiferent ce crede conducerea acesteia, care va „trebui să dea darea de seamă în faţa Parlamentului pentru acţiunile sale”.

Preluat de pe http://www.unimedia.md/

Doamne ajută!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune