SENZAȚIONAL!!! Un fotbalist cu origini basarabene este considerat viitorul star al fotbalului italian!

Nicolas Martin Gorobțov.
Rețineți acest nume! Este considerat unul dintre cei mai talentați jucători din Italia!

FC Torino a transferat recent cu mare pafos un puști de doar 19 ani. A dat pe el doar 400 de mii de euro și l-a luat de la Vicenza, care a mai primit și câțiva jucători în schimb. Contract pe 5 ani, interviuri, prezentări pe la televiziune, etc. Totul cum se face atunci când reușești să transferi unul dintre cei mai cotați tineri jucători din Italia. Numele lui e Nicolas Martin Gorobsov și a reușit la 19 ani să adune deja 16 prezențe pentru Vicenza în ultimele 2 sezoane.

Până aici nimic ieșit din comun. Șocul apare abia a doua zi, când ziarul Gazzetta dello Sport publică un amplu material despre viitorul De Rossi.

”Bunelul meu a emigrat din Moldova în Argentina după cel de-al Doilea Război Mondial. Familia lui o ducea greu, locuiau într-o suburbie a capitalei Buenos Aires. Ca să scape de sărăcie tata, Daniel, a decis să se ocupe serios de fotbal. Și a reușit. A jucat 6 ani în prima divizie argentiniană, la Racing Avellaneda. Era fundaș central. La finalul carierei s-a transferat la echipa Quilmes în divizia secundă, apoi în Chile. Când a început criza financiară în Argentina, ne-am mutat cu traiul în Italia, la Veneto. Aveam 5 ani și de atunci am practicat fotbalul la Vicenza.”, spune tânărul Nicolas Martin Gorobsov, născut la 25 noiembrie 1989.

Nicolas este încântat de transferul la FC Torino – unul dintre cele mai titrate cluburi de fotbal din Italia, dar care a retrogradat în sezonul trecut în Serie B. ”Este un vis să joc la Torino. Pentru mine cel mai important lucru este să visez. Și eu visez...”, îl citează pe italianul cu origini basarabene Tuttosport.

«Cambiasso, Gago e De Rossi i miei modelli»

Nicolas Martin îi are ca model pe argentinienii Cambiasso și Gago, dar și pe italianul De Rossi. De altfel, presa din cizmă îl compară des cu mijlocașul Romei pentru că au un stil de joc asemănător. Nicolas va juca la Torino cu numărul 19 pe tricou. Stefano Colantuono, antrenorul torinezilor, spune că Gorobsov va avea un rol decisiv în promovarea echipei în Serie A.

Comentarii

  1. Daca ar fi sa glumesc, as spune ca ar trebui sa ne gandim serios la o amplificare a acestui exemplu si anume prin incricisarea genei moldave cu cea argentiniana ca sa avem si noi fotbalisti adevarati. Dar daca e sa fiu mai serios, atunci imi scot palaria in fata pustiului. Doamne ce istorie!!!
    Mi se pare extrem de cumsecade baiatul, cu capul pe umeri si modest, fapt deloc neglijabil. O calitate umana in risc de disparitie. Sper sa reuseasca. Tie Sandule, multe felicitari pentru acest super-material!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut. Numele meu este Dan Vasiliu. Sunt din Romania si lucrez ca jurnalist la un post de radio. As vrea sa stiu cum pot intra in contact cu dumneavoastra si altfel decat prin intermediul acestor comentarii. Adresa mea de email este daneugen.vasiliu@gmail.com. Sper sa primesc un raspuns rapid si va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sergiune mersi. Informatia am primit-o de la un prieten, care a citit materialul anterior si mi-a dat ideea cu moldoveanul de la Torino despre care lui ii povestise un amic din Italia.

    Dan, ti-am trimis un mail

    RăspundețiȘtergere
  4. Macar cu ei sa ne mandrim...Nu, pe bune, sper sa confirme si chiar sa-l vedem in tara noastra...macar cu prezenta...Nu cred ca cuiva din federatie ii v veni ideea sa vorbeasca cu el in vederea un ei selectionari, ori, nu-i greu sa obtina cetatenia R. Moldova in conditiile date

    RăspundețiȘtergere
  5. Cei de la FMF au acum alte preocupari dupa ce i-au facut campanie electorala lui Voronin...
    Ar fi fantastic daca Nicolas ar veni la nationala Moldovei. Cred ca Federatia este obligata macar sa-l contacteze, chiar daca nu cred ca jucatorul va accepta, el avand acum dubla cetatenie: argentiniana si italiana. Deci poate juca pentru Argentina sau Italia. Cine ar alege Moldova? Desi, orice e posibil.

    RăspundețiȘtergere
  6. poate sunt eu mai carcotash, dar cum poti sa spui ca baiatul este basarabean? e a treia generatie a unor emigranti!!!! sau cu astfel de titluri tintesti un post la Libertatea sau Cancan? halal jurnalistica!

    RăspundețiȘtergere
  7. ATRAVEDILUN,sunt sigura ca daca acest baiat avea origini romanesti la sigur cei de pe GSP ar fi vorbit la sigur despre acest el si i-ar fi urmarit performanetele lui pe viitor.
    Imi e interesant asa aveai sa-ti critici si compatriotii tai cu fraze ca astea ,,sau cu astfel de titluri tintesti un post la Libertatea sau Cancan? halal jurnalistica''.
    la sigur ca nu....

    RăspundețiȘtergere
  8. ASE, nu merita sa acorzi atentie la astfel de comentarii rautacioase. In plus, carcotasul este basarabean si el, pentru ca numai unul de aici poate judeca astfel. Un roman ar avea o reactie normala, pentru ca romanii au alta mentalitate. Iar carcotasul este moldovean din talpa, un invidios, care aproape sigur ma cunoaste personal si crede ca cu astfel de comentarii ma va jigni. Eu sunt obisnuit cu mizerii din astea si cu asa zisi colegi care nu au curajul sa-mi spuna acelasi lucru in fatsa.
    In plus, daca cineva nu agreaza continutul acestui blog n-are decat sa nu-l mai citeasca. Eu nu impun pe nimeni cu forza

    RăspundețiȘtergere
  9. fratilor, nu trageti!!! -D

    n-am facut nimic altceva decat sa-mi spun parerea ref la un TITLU care sugereaza altceva decat este in realitate. Oricine are macar o vaga legatura cu penitza stie ca cel mai greu in scrierea unui articol este ... da, da -D titlul, pt ca el iti asigura 50% din reusita dar si te poate ingropa cu aceeasi fortza.
    Cat priveste "ma cunoaste personal si crede ca cu astfel de comentarii ma va jigni" te inseli - nu am tangente cu ziaristica din md si n-am nici o intentie sa-ti dau lectii, dar atat timp cat sunt permise comentariile imi permit sa COMENTEZ. Asa ca mai bine ai intelege ca veleitati de psiholog nu prea ai insa sunt prezente cele de utilizator de cacofonii. Daca nu am dreptate, poate ma lamuresti si pe mine unde gresesc. Apropos, pot sa-ti trimit copia CI ca sa vezi ca sunt domiciliat in Bucuresti. -D

    RăspundețiȘtergere
  10. uitasem sa scriu - articolul chiar mi-a placut, cum de altfel si multe alte postari anterioare. cat priveshte acuzele de xenofobie - la inceputurile razboaielor pt identitate nationala in Europa a existat un anume Ian Huss care a spus "imi e mai aproape un german bun decat un ceh rau". Tipul era ceh. Eu sunt intru-totul deacord cu el.

    RăspundețiȘtergere
  11. Te cam contrazici, amice. Ba spui ca halal de asa jurnalistica, ba spui ca ti-a placut articolul. Cred ca singur nu stii ce vrei. Dar oricum, mersi pentru mesaj. Apropo, titlul nu mi se pare nici mie unul reusit, dar asa mi-a venit pe moment, socat mai mult de informatia pe care o gasisem in presa italiana.

    RăspundețiȘtergere
  12. fara suparari dar daca ai sa iei legatura cu un profesor de dialectica are sa te lamureasca de faptul ca nu e nici o contradictie sa-ti placa laptele dar sa nu fii un fan al mulsului.
    dar cum avem ambii aceeasi parere asupra titlului nu vad nici un motiv in a continua ceea ce de fapt a inceput ca un feed-back la articolul tau. ca doar asta asteapta orice autor. sau tie iti plac doar comentariile care sa te glorifice? -D. poate am exagerat si eu un pic cu al meu "halal de asa jurnalistica" dar exact din motive de inducere in eroare a cititorului cu astfel de titluri, de mai mult de 6 ani, refuz sa mai finantez in vreun fel print-ul din ro.
    si daca tot nu-ti place titlul de ce nu l-ai schimbat pana acum? -D

    RăspundețiȘtergere
  13. asha da, mon cher. -D
    asta zic si eu legatura autor-cititor.
    chapeau bas.
    no hard feelings. -D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune