Talente

Mai vrea Dedov la Barcelona?

Marți am văzut la TVR2 meciul România – Moldova (tineret), încheiat cu o victorie categorică a românilor, 3:0. L-am urmărit și pe Dedov în acțiune, atacantul despre care vorbea toată țara cu câțiva ani în urmă și care declara că nu vrea să joace decât la Barcelona. Ei bine, până la urmă a ajuns la Ventspils, în Letonia, echipă pe măsura jocului prestat de Dedov. Nu am nimic cu acest copil, pur și simplu am găsit astăzi o știre despre un puști de 16 ani din Gruzia, care a semnat, iată, cu Barcelona. Gheorghii Cianturia de la echipa Wake a stat în probe la clubul catalan timp de o lună, după care spaniolii l-au luat. Îmi amintesc și de Dedov pe la 16 ani. Chiar era un jucător care se evidenția dintre cei de vârsta lui. Nu știu ce sau cine l-a stricat, dar cert este că Dedov nu mai este ce a fost și nu-l văd nicidecum la o echipă mare.





Ce avem noi acum peste hotare la nivel de juniori? Am auzit despre mai mulți copii moldoveni care s-ar afla pe la școli de fotbal, la cluburi mari din Europa. Deocamdată neconfirmat. Avem însă și certitudini. Iar cel mai elocvent exemplu este Cristian Efros. În vârstă de 17 ani, Efros-junior este jucător de bază la echipa de tineret a clubului elen Iraklis Salonic. Asta după ce Efrosinho a fost dorit de Siena (Italia) și Benfica Lisabona (Portugalia) – echipe la care a fost în probe, a dat satisfacție, dar, n-a semnat din diferite motive. Cu toate că a semnat în Grecia pe 4 ani, Cristian este urmărit de câteva cluburi mari din Europa. Doar selecționerii moldoveni de juniori dorm. Noapte bună mai departe. Să nu fie prea târziu când o să vă treziți…



Un alt puști de 17 ani moldovean este legitimat în Franța, la echipa AS Monaco. Nicolae Milinceanu joacă și el la echipa a doua de tineret a monegascilor. Milineanu este plecat împreună cu familia în Franța, acolo unde părinții și-au găsit un loc de muncă ce le permite să aibă un trai decent. Ca și Efros, Nico este trecut cu vederea când e vorba de naționala de juniori, chiar dacă acesta a jucat în selecționata de copii a Moldovei înainte să plece în Franța.

Acestea sunt doar câteva exemple de copii moldoveni talentați care au ajuns în Europa și care dau mari speranțe pentru viitor. În cazul în care cineva cunoaște și alte cazuri similare, vă invit să le expuneți în ”COMENTARII”, iar eu voi publica neapărat informații și despre ei.

Comentarii

  1. cHIAR MARE PACAT, TINAND CONT CA NU PREA AVEM REZULTATE LA TINERET, O SCHIMBARE AR FI BINEVENITA...

    RăspundețiȘtergere
  2. interesante blog para mi que no sé nada de futbol jajaja

    besitos miles
    gracias por segur mi blog

    RăspundețiȘtergere
  3. Кристиану уже 17 лет ? То есть в юношеской сборной Молдовы он лет в 12 сыграл? :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu la ce varsta a jucat Cristian pentru nationala de juniori, dar stiu ca ajucat acum 2 ani.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune