Frunză i-a trimis pe ruşi la plimbare!

Viorel Frunză este primul fotbalist moldovean care a refuzat un contract în Rusia din cauză că echipa i-a pus condiţia să fie legitimat ca jucător rus!

Dinamo Breansk, formaţia care îi va lua locul lui Alania Vladikavkaz în a doua divizie valorică, l-a contactat pe Frunză imediat după amicalul Naftan (Belarus) – Krîlia Sovetov Samara (Rusia). Atacantul moldovean a jucat o repriză pentru belaruşi şi a marcat un gol în poarta lui Krîlia.

Am fost căutat la hotel de o persoană din conducerea clubului Dinamo Breansk. Mi s-a propus un contract bun, dar să renunţ la cetăţenia moldovenească. Am refuzat pentru că îmi doresc să joc la echipa naţională a Moldovei”, a declarat Frunză în exclusivitate pentru Publika TV.

Din cauză că în Rusia este interzisă cetăţenia dublă, toţi fotbaliştii moldoveni legitimaţi în campionatul rusesc ca jucători ruşi riscă să nu mai joace pentru naţionala Moldovei, chiar dacă îşi doresc acest lucru. Presa din Rusia scrie că marţi va avea loc o întâlnire dintre preşedintele Federaţiei de fotbal a Rusiei şi Michel Platini, după ce federaţiile din Moldova şi Ucraina s-au plâns la UEFA că îşi pierd fotbaliştii de naţională. Atât UEFA, cât şi FIFA au recomandat Federaţiei ruse să rezolve problema fotbaliştilor străini cu paşaport rusesc pe cale amiabilă.

sursa: Publika TV

Comentarii

  1. hai ma , de parca frunza ii mare specialist.. vin baieti gen golban, dadu si altii mai tineri.. ce sa caute frunza la nationala?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu tat e mai tanar Golban decat Frunza? Ia verifica. Sa vezi ca e invers.
    Nu sunt fan Frunza, dar acest "mare specialist" a fost golgheter in preliminariile pentru Euro 2008.
    Ce tine de Dadu si Golban, e foarte bine ca au fost convocati. Sunt fotbalisti buni si oameni extraordinari. Sincer ma bucur pentru ei.
    Va fi concurenta la nationala pe postul de atacant. Nu ca pana acum. Era Bugaiov pentru care Dobrovolski il aducea ca alternativa pe Sofroni, ca sa arate la toata lumea ca Bugaiov este de neinlocuit.
    "Altii mai tineri" nu prea vad pentru pozitia de atacant pur sange.

    RăspundețiȘtergere
  3. concurenta va ridica calitatea, Golban nu-i mai tinar insa are mai multa experienta si e si mai "capos" (mai multe goluri marcate cu capul) si mult mai puternic ca frunza,
    pacat ca nu se prea vad atacanti tineri de perspectiva pentru viitorul nationalei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Constatin Tanase despre acest articol
    http://www.timpul.md/article/2010/02/28/6956

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune