Kuban sau Alania în locul lui FC Moscova

Kuban Krasnodar sau Alania Vladikavkaz ar putea lua locul echipei FC Moscova în prima ligă rusească. Atât Kuban, cât şi Alania au moldoveni în echipă – Caras, Armaş şi Namaşco, respectiv Dadu. FC Moscova a decis să se retragă din campionatul Rusiei după ce a pierdut sprijinul sponsorului principal, grupul minier Norilsky Nickel.

Criza mondială a lovit fotbalul rusesc. Echipa care a încheiat campionatul trecut pe locul 6, FC Moscova, s-a retras din campionat din lipsă de bani. Vă reamintesc faptul că în această iarnă FC Moscova a încasat 4 milioane de euro de pe urma transferului internaţionalului moldovean Alexandru Epureanu la Dinamo Moscova. În trecut, la FC Moscova au mai jucat alţi doi moldoveni: Radu Rebeja şi Stanislav Ivanov.

De retragerea moscoviţilor va profita Kuban Krasnodar sau Alania Vladikavkaz. Kuban în calitate de echipă retrogradată de pe penultimul loc, iar Alania ca formaţie clasată a treia a divizia a doua valorică. Atât la una, cât şi la cealaltă sunt legitimaţi fotbalişti moldoveni. La Kuban joacă Igor Armaş (foto) şi Stanislav Namaşco, plus antrenorul secund Emil Caras. În timp ce la Alania se află de mai mult timp Sergiu Dadu.

De obicei, în astfel de cazuri, în prima divizie continuă echipa aflată pe ultimul loc retrogradabil. În cazul nostru ar fi Kuban. Dar, cum în fotbal banii rezolvă totul (şi nu doar în fotbal), cele două au şanse egale de a ajunge sus cu un an mai devreme.

Între timp Dan Petrescu, antrenorul de la Kuban, i-a cerut lui Igor Armaş să-şi ia cetăţenie rusească, astfel încât internaţionalul moldovean să nu mai poată veni la naţionala Moldovei şi să se concentreze doar la meciurile de club.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune