Viitorul Orhei în prag de scandal

Clubul de fotbal Viitorul Orhei riscă să înceapă ultima parte a campionatului cu juniorii. Debutanta Diviziei Naţionale încă nu a început pregătirile din cauză că jucătorii nu şi-au luat salariile de 4 luni. Fotbaliştii vor să depună un memoriu la Federaţia Moldovenească de Fotbal prin care să ceară restanţele salariale. În replică, preşedintele clubului spune că e vorba de o problemă de moment, care va fi în curând rezolvată.

Fotbaliştii clubului Viitorul Orhei nu şi-au ridicat salariile de 4 luni. Ca formă de protest aceştia au refuzat să se prezinte la cantonament, preferând să se pregătească individual.

"Nu am primit 4 salarii şi 3 prime de joc. Preşedintele ne evită şi ne promite de fiecare dată că va rezolva această problemă în timp de 10 zile. Jucătorii nu vor ieşi la antrenamente şi nici la meciuri până când nu îşi vor primi banii. Colegii mei nu mai vor să aştepte alte câteva luni. Peste 3 zile vom depunde un memoriu la Federaţia Moldovenească de Fotbal", a declarat jucătorul echipei Viitorul, Vasile Ţuguţchi.

Viitorul este singura formaţie din Divizia Naţională care încă nu a reluat pregătirile pentru partea a doua sezonului.

"Clubul are nişte datorii faţă de jucători şi până când nu vor fi achitate nu vom începe antrenamentele", confirmă antrenorul echipei, Igor Oprea.

Preşedintele clubului Viitorul, Ion Dolgu spune că protestul jucătorilor este inutil pentru că deocamdată nu are bani pentru salarii.

"Ştiu că trebuie să rezolvăm problema restanţelor financiare. Sper să reuşesc asta în decurs de 10 zile", a declarat Ion Dolgu.

Între timp mai mulţi jucători de la Viitorul Orhei îşi caută deja alte echipe. Fundaşul Sergiu Sârbu este testat de Zimbru Chişinău, iar golgeterul clubului, Alexandru Maximov se află în probe în Armenia, la formaţia Ulisses Erevan.

Viitorul Orhei a încheiat prima parte a campionatului pe locul 8, la 7 puncte distanţă de poziţia a 4-a, care oferă un loc în Cupele europene.

Sursa: Publika TV

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune