Burse olimpice doar pentru sportivii naturalizaţi

Doar 3 burse olimpice din 6 au ajuns la sportivii moldoveni care au participat la Jocurile Olimpice de iarnă. Printre cei cu burse nu se numără niciun schior născut în Moldova!

Levcencova, Roux şi Imbodent au fost norocoşii care au încasat lunar de la CIO câte 1500 de dolari. Banii de pe celelalte 3 burse, circa 108.000 de dolari, au fost cheltuiţi de Comitetul Naţional Olimpic pentru participarea sportivilor la turneele de pregătire.

Comitetul Naţional Olimpic a benificiat în ultimii doi ani de şase burse olimpice de la CIO. Banii au fost destinaţi pregătirii sportivilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă.

NICOLAE JURAVSCHI, preşedinte CNO:
"Aceşti sportivi au fost bursierii olimpici, au primit bursele olimpice. Am avut 6 burse câte 1.500 de dolari."

Banii nu au ajuns în egală măsură la toţi sportivii. Singurii care au beneficiat de bursele propriu-zise au fost Levcencova, Imboden şi Roux, care au încasat în ultimii 2 ani câte 36 de mii de dolari. Restul banilor, circa 108 mii de dolari, CNO i-a cheltuit pentru deplasările sportivilor la turneele de pregătire.

Natalia Levcencova (foto) este sportiva care a primit cei mai mulţi bani pentru pregătire. În ultimii doi ani ea a încasat 66 de mii de dolari. Levcencova a devenit astfel cea mai bine plătită sportivă dintre toţi reprezentanţii Moldovei la Jocurile Olimpice de iarnă. Din lotul naţional olimpic de la Vancouver cei mai puţini bani au ajuns la sportivii născuţi în Moldova.

sursa: Publika TV

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune