Cel mai sărac ministru

Ministrul tineretului şi sportului Ion Cebanu a câştigat în 2009 doar 19 mii de lei. Înafară de banii primiţi sub formă de salariu, Cebanu nu are alte venituri. Ministrul nu posedă averi imobiliare, însă este co-proprietar al unei firme ce NU activează. Cel puţin, acestea sunt datele din declaraţia de venit al ministrului tineretului şi sportului.

În 2009 Ion Cebanu a îndeplinit mai multe funcţii. Din partea primăriei a fost numit preşedintele consiliului de administraţie al unei companii de construcţii. A exercitat funcţia de consilier municipal şi a lucrat la câteva proiecte iniţiate de primărie. Chiar dacă a fost investit în funcţia de ministru în octombrie 2009, primul salariu l-a primit abia în februarie curent.

Astfel în 2009 Ion Cebanu a câştigat doar 19 mii 133 de lei. Conform declaraţiei depuse, acesta nu are bunuri imobile sau mobile. Unica avere sunt cele 50 la sută din Societatea cu răspundere limitată, care nu funcţionează şi nu aduce venit.

DECLARAŢIA DE VENITURI ŞI AVERE 2009
ION CEBANU (Ministru Tiniretului şi Sportului):

Venituri obţinute la locul de muncă de bază - 1.433 lei
Preşedinte al Consiliului de Administraţie (companie de construcţii) - 12.900 lei
Consilier în Consiliul municipal Chişinău - 4.800 lei
Bunuri Imobile: 0
Bunuri Mobile: 0
Capital economic: 50% din capitalul unei Societăţi cu răspundere limitată - fără venit.

ION CEBANU: Ministrul Tineretului şi Sportului:
"Nu am nimic pe mine, nu am, stau cu părinţii sau în chirie, dar mai mult cu părinţii."

Conform datelor neoficiale salariul unui ministru în Moldova constituie circa 7 mii de lei, fără premii. Astfel, în 2010 veniturile Ministrului Ion Cebanu vor fi de 4 ori mai mari decât cele din 2009.

Comentarii

  1. sarac shi cinstit. sintagma aceasta parca am mai auzit-o referitor la un alt politician. roman.
    cu tot respectul dar in zilele noastre un ministru trebuie sa fie in primul rand un MANAGER!!! cum, pana mea, sa crezi ca un individ poate CONSUCE EFICIENT o institutie cand el n-a fost in stare sa-shi aisgure un trai decent shi ONEST?
    In alta ordine de idei - e cumva un nou curent in politica mondiala - statul cu parintii? Daca da, atunci macar aici moldovenii sunt "VPEREDI PLANETY VSEJ!!"

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune