Nicolae Juravschi despre "naturalizaţii" moldoveni de la Vancouver

Nicolae Juravschi a rămas dezamăgit de prestaţia sportivilor naturalizaţi care au reprezentat Moldova la Jocurile Olimpice de la Vancouver. Levcencova a venit la Olimpiadă nepregătită, iar Imboden nu a avut noroc - consideră preşedintele Comitetului Naţional Olimpic. Juravschi mai spune că statul nu a investit destui bani ca să ceară performanţă de la sportivi.

NICOLAE JURAVSCHI, preşedinte CNO
"Sincer mă aşteptam la un rezultat mai bun de la Levcencova şi Urs Imboden, dar asta este. Aţi văzit ce investiţii au făcut ruşii şi n-au luat nimic."

Preşedintele CNO a dezvăluit motivele evoluţiei slabe a sportivilor moldoveni de care se legau cele mai mari speranţe la Olimpiadă.

NICOLAE JURAVSCHI, preşedinte CNO
"Levcencova a greşit la ultima etapă de pregătire şi a venit la Jocuri nerefăcută. M-a deranjat foarte mult atitudinea lui Urs Imboden. Acesta este un sportiv cu un rating foarte mare – locul 21 mondial."

Moldova a fost reprezentată la Vancouver de 4 sportivi naturalizaţi. În afară de Natalia Levcencova şi Urs Imboden la Olimpiada de iarnă au mai participat schiorul Christophe Roux şi Bogdan Macovei. Levcencova este orginară din Rusia, Imboden şi Roux din Elveţia, iar Macovei din România. Toţi cei 4 sportivi au înregistrat rezultate modeste la Vancouver.

NICOLAE JURAVSCHI, preşedinte CNO
"Eu nu sunt de acord ca să naturalizăm sportivi în loc să-i creştem pe ai noştrii. Dar în principiu nu văd nici o problemă, fiindcă statul nu a cheltuit nici un ban cu ei."

Sportiva originară din Rusia, Natalia Levcencova a primit de la stat 334 de mii de lei pentru pregătirea către Jocurile Olimpice de la Vancouver. Levcencova are 32 de ani, iar Imboden 35. Prin urmare Olimpiada de la Vancouver ar putea fi ultima din cariera sportivilor. Natalia Levcencova şi Bogdan Macovei reprezintă Moldova din 2003, iar Christophe Roux şi Urs Imboden din 2006.
sursa: Publika TV

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune