Ruşii ne mai lasă un an

Veşti bune pentru suporterii moldoveni! Jucătorii naţionalei Moldovei care sunt legitimaţi în Rusia cu paşaport rusesc, NU vor fi consideraţi stranieri. Federaţia Rusă de Fotbal a lăsat neschimbată legea cu privire la stranieri cel puţin pentru acest sezon. După această decizie vicepreşedintele FMF, Radu Rebeja a declarat că fotbaliştii din Rusia NU vor mai refuza selecţionata.

Internaţionalii moldoveni din campiontul Rusiei au motive de bucurie. Federaţia de Fotbal din Rusia a respins iniţiativa Premier Ligii de a modifica legea cu privire la stranieri cel puţin pentru acest sezon. Astfel jucătorii moldoveni care sunt legitimaţi în Rusia cu paşaport rusesc NU vor fi consideraţi stranieri. Până acum reprezentanţii Premier Ligii ruseşti au dorit ca stranieri să fie consideraţi jucătorii care nu au dreptul de a evolua pentru naţionala Rusiei.

Federaţia Rusă de Fotbal a luat decizia de nu modifica legea după ce s-a consultat cu UEFA

RADU REBEJA, vicepreşedinte FMF:
"Am vorbit cu Gabi Balint, i-am spus care sunt noutăţile, iar cu jucătorii am vorbit încă în Turcia. Adică noi toţi ne aşteptam la o decizie în favoarea noastră."

Singrul fotbalist care a refuzat oficial la naţională este mijlocaşul echipei Rostov, Alexandru Gaţcan. Acesta nu a aşteptat decizia Federaţiei Ruse şi a renunţat la cetăţenia moldovenească.

Conducerea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal spune că în urma acestei decizii toţi jucători moldoveni din campiontul rusesc vor accepta convocările la naţională.

RADU REBEJA, vicepreşedinte FMF:
"Eu nu cred că vor fi jucători care vor refuza naţionala, nu văd sensul ca jucătorii să refuze. Dar oricum asta este decizia fiecărui jucător în parte vom vedea pe viitor."

sursa: Publika TV

Comentarii

  1. Noutatea este buna cu toate ca am auzit ca vom avea probleme cu jucatorii din liga a 2 din Rusia.Ei dar sper ca pina la urma sa fie totu bine si macar citiva sa vina,dar totusi ma intereseaza altceva: Sandu nu stii care este motivu din care a refuzat BORDIAN nationala?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bordian a refuzat nationala de mai bine de un an. Motivul este simplu: a avut o micro-accidentare la nationala si cei de la club i-au spus clar: nationala sau echipa. Si Bordian a ales

    RăspundețiȘtergere
  3. Sandu, Ronaldo s-a accidentat la meciul Portugalia -Albania și nu a jucat vreo 2 luni pentru Real. Cisse, în urma unei fracturi de tibie și peroneu la un meci AMICAL Franța - Mexic(dacă nu greșesc), a stat un an pe tușă, ca să fie reconvocat mai apoi. Vieira, deși era ușor accidentat, a mers peste Mourinho și a răspuns convocării lui Domenech, acolo unde „s-a rupt” de tot și a lipsit de pe gazon la meciuri importante pentru Inter. Avem o echipă națională de râsul Europei nu neapărat din cauza lipsei de valoare a jucătorilor, ci mai degrabă a lipsei de demnitate și patriotism.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lipsa de patriotism + Mentalitatea proasta a conducatorilor cluburilor din fosta URSS(ca numa prin campionatu uCRAINEI si rUSIEI poti vedea cum le pune conditii jucatorilor,prin alte campionate nam auzit asa ceva) = Refuzul jucatorilor de a veni la nationala.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune