Şcoli de karate pe lângă bisericile din Moldova!

Şcoli de arte marţiale lângă toate bisericile şi mănăstirile din Moldova! Asta îşi doreşte Anton Ignat, preşedintele Federaţiei de Karate-do Tradiţional. Reprezentaţii mitropoliei spun că sunt pregătiţi pentru colaborare.

Anton Ignat crede că cea mai bună educaţie pentru tineri este karateul îmbinat cu religia. Antrenorul vrea să deschidă şcoli de arte marţile pe lângă bisericile şi mănăstirile din Moldova.

ANTON IGNAT, preşedinte FM Karate-do Tradiţional
"Aceste gânduri le am demult. Noi am început să practicăm karateul încă din anii 80. În anii 90 am avut ocazia să ne întâlnim cu prezentatorul budismului din Japonia, Samuel Ikucea, care a fost la noi în ţară. Ei au venit cu o propunere să facem o organizaţie de tineret care să se numească Akonshu."

Reprezentanţii mitropoliei Moldovei acceptă ideea sensei-ului de a forma şcoli şi de a colabora cu biserica doar cu condiţia ca aceştia să nu propage elemente din cultura budistă.

VADIM CHEIBAŞ, protoiereu
"Este o ideea binevenită. Nu văd nicio problemă. Antrenamentele să se desfăşoare în săli sportive şi să nu fie nicio influenţă din cultura budistă."

Dacă ideea preşedintelui Federaţiei de Karate-do Tradiţional va fi realizată, Moldova va deveni prima ţară ortodoxă care va avea şcoli de arte marţiale pe lângă biserici. Singura mănăstire din lume care deţine o şcoală de lupte este Shaolinul. Templul se află pe muntele Songshan din China. Acolo se parctică artele marţiale, reunite sub numele de „Boxul de la Shaolin”.

sursa: http://www.publika.md/
foto: http://www.timpul.md/

Comentarii

  1. Da ar fi foarte bine.In Bisericile Evanghelice tot se practica artele martiale,iar instructorii pe linga formarea deprinderilor si abilitatilor sportive le formeaza si abilitati de studiere a Bibliei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, stiu ca fac taekwondo, versiunea GTF. E un lucru foarte bun. Se pot face si alte genuri de sport

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune