Premiaţi în neştire

Halterofilii moldoveni care au obţinut medalii de bronz la campionatul european din Belarus au fost premiaţi azi de Ministerul tineretului şi sportului cu câte 30 de mii de lei. Până aici nimic deosebit. Problema constă în altceva.

La haltere medaliile se dau în suma rezultatelor înregistrate la probele de "smuls" şi "aruncat". Pe lângă asta, medalii se mai acordă în fiecare probă separat. Ei bine, halterofilii noştri, Iurie Dudoglo, Alexandru Şpac (foto) şi Anatol Cîrîcu au câştigat medalii la o singură proba, primul la "smuls", iar ceilalţi doi la "aruncat". În sumă moldovenii au fost departe de podium. Medaliile aduse de cei trei la haltere se numesc "medalii mici" şi sunt cotate mai slab, logic, decât medaliile "mari", care se dau sportivilor în suma celor două probe.

Întrebarea mea întrebătoare este: în cazul în care aveam o medaliile obţinută în suma celor două probe, ce bani avea să încaseze acel sportiv, tot 30 de mii de lei? Pentru că Andrei Perpeliţă care a adus bronzul de la CE de lupte libere a primit şi el 30 de mii de lei de la MTS...

foto: www.sport.jurnal.md

Comentarii

  1. oamenii astea ridica sute de tone de greutate in viata lor ; si chiar de nu-i asa ore ei nu merita 30 mii de lei odata in viata? intereseazate cit primeste un jucator para-olimpic moldovean care evoluiaza pentru nationala rusiei?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Sunt mândru de ECHIPA MEA!!!

Istoria echipei Speranța Nisporeni. Anii 90

Scandal imens la Națională. 2 jucători refuză să mai joace pentru Echipa Țării