Blanco, eroul scos de la naftalină!

Cuauhtemoc Blanco, de meserie erou, este jucătorul reinventat de Javier Aguirre pentru Mondialul din Africa De Sud!

La 37 de ani, cu o carieră frumuşică în spate şi câteva recorduri bune pe numele său, Blanco se pregătea să vadă Campionatul Mondial din faţa televizizorului său sau printr-un club de noapte. Se retrăsese de la "naţională" cu scandal, înainte de Mondialul din 2006, şi juca prin "B-ul" din Mexic la Santos Laguna, iar în timpul liber modera o emisiune la TV. Ce mod mai bun de a-şi întreţine incredibila popularitate?

Era sfârşitul unui drum destul de lung pentru singurul jucător mexican premiat de FIFA. Vacanţa i-a fost însă întreruptă de Javier Aguire, cel care a considerat că "bătrânelul" Cuauhtemoc încă mai ştie meserie. I-a spus scurt: "Am nevoie de tine!"

Blanco a lăsat toate tentaţiile vieţii de fost fotbalist deoparte şi s-a apucat de treabă. Goluri peste goluri în preliminarii şi prezenţa la Mondialul african era asigurată! Aici şi-a mai făcut un cadou frumos înainte de pensie, devenind singurul jucător mexican care a marcat la trei turnee finale de Campionat Mondial! (sursa: http://www.ygsp.ro)

Mexic joacă duminică seara cu Argentina. O reeditare a sfertului de acum 4 ani. Atunci a fost 2-1 pentru argentinieni, după supergolul lui Maxi Rodriguez. Am fost la meci, în tribune. De atunci m-am îndrăgostit de galeria Argentinei. Dar tot de atunci îmi place naţionala Mexicului.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune