Leonid Istrati a revenit... la Publika TV

Toamna anului 2002. Redacţia sport TVM. Leonid Istrati îmi propune să încerc să comentez alături de el un meci din grupele Champions League. Aveam doar câteva zile de când mă angajasem la televiziunea de stat. Nu mai comentasem niciodată până atunci un meci de fotbal în direct.

"Tu spui componenţele la o echipă, iar eu la cealaltă. Atunci când eu vorbesc, tu taci. Şi invers. Ca să nu vorbim ambii în acelaşi timp, atunci când vrei să spui ceva ridici mâna, ca la şcoală. Eu voi face la fel ". Asta mi-a zis Leonea şi am pornit la drum.

Am avut emoţii. Era altceva decât ceea ce făcusem până atunci. E o altă meserie. Să citeşti promterul şi să comentezi sunt două lucruri total diferite. Abia atunci am înţeles cât de bun profesionist este Leonid şi cât de greu va fi să-l înlocuiască cineva.

Aşa a şi fost. După plecare lui din televiziune în 2003 n-a mai apărut un comentator de fotbal de nivelul lui Leonid Istrati.

Aseară, Leonid Istrati a revenit în televiziune după o pauză de 7 ani. A fost prezent la Publika TV în calitate de invitat la emisiunea Mondial cu Sandu Grecu. Cei care s-au uitat la emisiune au avut ocazia să-şi reamintească de comentariul inconfundabil a lui Leonid. Cei care nu au văzut emisiunea au pierdut mult. Chiar insist să o găsiţi pe site-ul www.publika.md, pentru că merită. Păcat că Leonid Istrati nu mai face jurnalism sportiv.

foto: http://ivangoncearuc.blogspot.com/

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune