Aderarea Transnistriei la Moldova poate avea efect imprevizibil asupra fotbalului


În timp ce politicienii moldoveni se desfac în 4 pentru a folosi la maxim campania electorală care durează mai bine de un an, cancelarul german Angela Merkel încearcă să rezolve problemele moldovenilor cu Rusia. Mai exact, Merkel face eforturi pentru a reîntoarce Transnistria Moldovei, iar pentru asta este de acord chiar să îi lase pe ruși fără vize în Europa.

Ce ar însemna o Moldovă unită pentru fotbal? Ar însemna ENORM. În primul rând fotbal club Sheriff. Mai exact ceea ce a construit FC Sheriff - o bază de fotbal ultramodernă, cu un stadion de Champions League...

De fapt, nu se știe dacă Sheriff ar mai exista în acest format. Nu se știe dacă patronul Gușan ar mai investi într-un Stat în care n-ar mai deține controlul asupra tuturor. Nu se știe dacă Sheriff și-ar mai permite luxul de a câștiga tot când vrea și cum vrea. Sheriff ar deveni Șerif, iar fotbalul moldovenesc va avea de câștigat ori de pierdut. Nu se știe.

În condițiile în care unificarea Moldovei a ajuns subiect de discuții între marile puteri ale lumii, o decizie sau alta va schimba radical fotbalul moldovenesc. Iar Sheriff ar putea deveni prima victimă a acestei ecuații. Ținând cont de faptul că tot mai multă lume vorbește despre faptul că Nicolae Ciornîi vrea să scape de Zimbru (să vândă clubul cu orice preț), iar Sheriff ar putea dispare în urma rezolvării conflictului transnistrean, îmi este foarte greu să-mi imaginez ce fotbal vom avea în câțiva ani.

Comentarii

  1. Rapid Ghidighici va deveni in curind o echipa care se va lupta la egal cu Sherif

    RăspundețiȘtergere
  2. Sandu hai nu te apuca de politica ca in sport nu ai facut cine stie ce..

    RăspundețiȘtergere
  3. Sandu, nu aveti dorinta sa va expuneti pe marginea stiuatiei cu transmisiunea meciului Dacia-Kalmar? Nu sunteti la curent referitor la acei 5 lei, diferenta de pret la un bilet?
    Din spusele colegului de pe Publica, a fost ceva neintelegeri cu transmisiunea meciului in direct, dar nu prea e clar ce s-a intimplat acolo.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu s-a intamplat nimic deosebit cu tranmisiunea meciului. Pur si simplu cheltuielile de productie sunt prea mari si NU se recupereaza in aceasta tara minunata, Moldova, unde banii pentru publicitate se dau pe sub masa.

    Ce tine de cei 5 lei vom face un reportaj in seara asta la Publika. Reporterii stiu mai multe, eu nu cunosc detalii decat ceea ce s-a scris in presa si stie toata lumea. Vezi mai multe pe www.moldfootball.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Maine incepe returul in divizia a2-a in Rusia.Poate cineva sa-mi spuna daca se pot vedea pe internet aceste meciuri ?1 M-ar interesa in mod deosebit echipa lui Dan Petrescu si Emilian Caras (Kuban Krasnodar)!Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Incearca pe www.livetv.ru
    Daca nu se vede acolo, atunci nu stiu. Imi pare rau

    RăspundețiȘtergere
  7. Citind blogul colegului tau( daca imi permiti la tu) Ivan Goncearuc, am inteles ca au ramas ceva neintelegeri intre cele 2 parti.
    Poti spune ceva mai concret? De ce cei de la Dacia nu au fost de acord sa se transmita meciul? Costul era mai mare decit la meciul cu Zeta? Crezi ca e normal ca un club de fotbal sa plateasca ca sa fie transmis meciul? Nu ati fost multumiti de rating de la primul meci?
    Da, calitatea transmisiunii conteaza, daca sa vb de postul vosrtu si jurnal, dar crezi ca chiar intr-atit?
    Multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, calitatea conteaza in primul rand.
    Neintelegeri nu au fost nicio clipa. Suntem alaturi de Dacia, dar nu putem da meciul din alte motive. Vezi materialul pe care l-am publicat recent.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune