JOIA NEAGRĂ. Românii și-au bătut joc de Olimpia

22 iulie - zi neagră pentru fotbalul moldovenesc. Toate cele 3 echipe (Dacia, Olimpia și Iskra) au fost eliminate în turul 2 preliminar al Europa League.

Dobrovolski l-a lăsat pe bancă pe Șișchin! Este cheia înfrângerii Daciei, acasă, cu suedezii de la Kalmar. Într-un asemenea meci nu poți lăsa afară cel mai experimentat jucător pe care-l ai în echipă, la care se mai adaugă și valoarea incontestabilă a lui Șișchin, înlocuit cu Dragovozov. Au fost și alte greșeli. Nu vreau să-l învăț fotbal pe Dobrovolski. A fost un mare jucător, dar nu este antrenor. Meciul l-a pierdut Dobrovolski. Ca valoare, Dacia este peste Kalmar.


Olimpia a luat multe la București. Nici nu se punea altfel întrebarea, decât câte o să ia. Pe mine m-a uimit altceva: aroganța cu care a fost tratată Olimpia de către presa românească, în special de cei de la sport.ro care au dat meciul în direct. Nici măcar nu au scris denumirea echipei, Olimpia. S-au limitat la denumirea Bălți, în pur stil de aroganță și îngâmfare franceză, de care aceeași presă română s-a plâns de atâtea ori când a întâlnit vreun club francez în cupele europene. ”Pentru Dinamo este doar un antrenament înaintea I etape de campionat” sau ”limba moldovenească” au fost doar 2 dintre expresiile batjocuritoare ale comentatorilor de la sport.ro la adresa Olimpiei.

Numai că bucureștenii au uitat care este adevărata valoare a fotbalului românesc în prezent. O să le reamintesc faptul că echipele românești sunt în rolul moldovenilor prin Champions League. Adică i-au bătaie cam de la toți. Problema se pune doar cu ce scor. În Europa echipele românești sunt ca niște mieișori în fața leilor. Le cam tremură ciorcica. Iar când ajung pe Bernabeu mai încurcă și porțile de emoții. Alții le mai încurcă și pe la Bordeaux. Iar atunci când presa străină îi ridiculizează, bucureștenii țipă ca din gură de șarpe. Că vezi Doamne, râd de noi. Măcar ăia, adică spaniolii sau francezii, au de ce râde, sunt cei mai buni. Dar voi, de ce râdeți, mă, că-i vai de Mitică al vostru?

Nu știu ce a făcut Iskra pentru că nu am văzut meciul. Pentru mine este o mare enigmă această echipă. Nu vreau să zic mai multe din respect pentru Vlad Goian. Iskra a pierdut și la Râbnița, cu 0-1 în fața lui Elfsborg (Suedia).

foto: Gazeta Sporturilor

Comentarii

  1. Sandu tu lai vazut pe Sischin cum a jucat dupa ce a intrat la schimb??????(iti spun eu nu a dat nici o pasa buna,el este inka bun dar numa pentru campionatu nostru da nici de cum pentru un meci de liga campionilor).Meciu sa perdut mai mult ca noi nu avem un virf de atac inalt care sa redictioneze pasele,alde Orbu saracu nu pre ave ce face cu inaltii fundasi ai oaspetilor.cu putina sansa putem trece mai departe da asa ce sai facem,asteptam la anu deamu.Da in privinta la olimpia sa le fie rusine mai tare neau facut tara de rusine,de acum incolo voi uri totdeauna aceasta echipa,ca in primu rind au numa straini si aceea styraini de mina a 7 blin mai bine niste moldoveni care pot aduce in folos macar NATIONALEI da asa ni9ka folos din dinsiiiiiiiii.HUUUUUUUUUUUUUUUUUU olimpia te voi URI MEREU!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Sandu Grecu, sint ardelean, insa vreau sa fac unele precizari. Nu confunda tampenia, jigodia, prostia celor de la sport.ro cu totalitatea romanilor. Respectiva televiziune, precum majoritatea redactiilor sportive de la noi adopta un stil tabloid,- vezi doar titlurile bombastice, exagerate, interjectiile aberante gen: ,,sanzational!, ,,incredibil,, //cutare jucator de la cutare echipa in atentia lui Arsenal, Manchester ori mai stiu eu cine. Ori cum se iau interviurile sportive de la noi dupa meciuri, cu tot felul de fatuci absolvente de jurnalism insa total rupte de fenomen, ajunse prin diverse redactii fie pe motiv ca arata bine (uite ce frumos zambeste la camera) ori e amanta vreunui stab din media. Ma rog, in Romania nu exista presa sportiva, exista doar tablodisim. Nu zic ca piata media sa elimine asemenea ziare, care exista de altfel in toata tarile, insa in Romania nu exista un cotidian sportiv profesionist.
    Cat despre sport.ro pot sa-ti dau un exemplu din ziua meciului Olimpia Balti-Dinamo. Inainte cu vreo 3 ore de inceperea mecilui, cei de la sport.ro au intrat in direct cu Cornel Dinu, din staff-ul clubului Dinamo. Cornel Dinu a amintit ca ziua in care se joaca meciul e si ziua eliberarii Chisinaului de catre armata romane in 1940; de asemenea ca Dinamo joaca tot cu o echipa romaneasca. Gazda emisiunii de la sport.ro a inceput sa-l ironizeze pe Cornel Dinu intrebandu-l batjocoritor ,,fotbalistilor de la dinamo le-ati povestit de acest lucru?,, la care C. Dinu, spre cinstea lui a oprit discutia evitand sa continue dialogul cu niste prosti de-a binelea.
    De asemenea, josnica si umilitoare a fost modul in care presa romaneasca (repet, tabloidizata) ironiza comentatorii moldoveni de la meciul tur pentru regionalisme. Or, eu daca ma apuc sa vorbesc pe ardeleneste la Bucuresti nu ma intelege nimeni, iar ceea ce au facut acei asa-zisi jurnalisti luand in batjocura drama Basarabiei e dobitocie curata.
    Concluzionand (n-am mai scris pana acum pe blogul tau, insa iti inteleg de aceasta data iritarea):
    1.nu pune la suflet ori lua in serios orice cimpanzeu cu cultura si IQ-ul unei gaini care se pe la Bucuresti ziarist sportiv.
    2. Imi pare rau pentru eliminarea echipei Olimpia Balti, pe care o consider echipa mai romaneasca decat fosta echipa a Securitatii romanesti, Dinamo, infiintata prin abuz pentru a racorda sportul romanesc la cel sovietic, imediat dupa intrarea Romaniei in sfera de influenta sovietica.
    3. Totusi, sa nu exageram. In sezonul trecut Unirea Urziceani a scos 8 puncte in grupele Ligii si a fost la un pas de calificarea in faza urmatoare a competitiei.
    4. Hai Rapidu'! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Stolmaci (cer scuze, nu stiu numele mic),
    orice jucator, in momentul in care este umilit in halul asta, nu mai poate juca normal, venind de pe banca de rezerve. Crede-ma, stiu ce spun. Orgoliul lui a fost prea tare ranit ca sa mai poata da randament. A doua greseala a fost ca l-a introdus pe Sischin pe final, cand acesta nu mai trebuia bagat deloc, tinand cont de moralul lui dupa ce a fost inlocuit cu un pusti. In rest, ce tine de atacant sunt de acord. Dacia nu are niciun atacant pur-sange in lot, iar asta este inadmisibil in fotbalul de azi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sandule, hai mă, las-o dracului de patriotism din ăstra de-al tău bălţean. Ce vrei mă, să te pupe românii în fund, după ce ei ne ajută mai mult ca oricine iar tu spui că vorbeşti limba moldovenească(mă refer la cei ce se simt jigniţi, dar cine stie si tu ce limba vb)? Si cum dracului să reacţioneze mă când pe zimbru sunt numiţi ţigani si tot felul de rusisme.
    Sandule, te credeam baiat de treaba. Nu te da în spectacol, nu juca după cum iti dictează Publikaka.

    RăspundețiȘtergere
  5. Marius, multumesc pentru mesaj.
    Vreau neaparat sa-ti raspund, pentru ca eu nicio clipa n-am confundat romanii cu acei comentatori de la sport.ro. Eu am multi prieteni adevarati in Romania si am si rude. Fratele bunicului meu a ramas la Targu Mures (Ludus) dupa razboi. Am verisori in Romania, iar prima data am fost in Romania in vara anului 1989, cand era Ceausescu la putere. Tin minte cum am luat cu noi atunci doua valize cu ciocolate si sapun pentru ca la voi era mare dificit. Spun ”la voi” pentru ca, la fel ca si acum 21 de ani, traim in tari diferite chiar daca suntem acelasi popor.

    Faptul cum ne-a tratat presa sportiva (in special) din Romania este umilitor si jignitor. Asta ca sa nu mai amintesc de faptul ca de fiecare data cand au venit aici, la Chisinau, am fost alaturi de ei si i-am ajutat cu ce am putut. E clar, nu m-au jignit pe mine personal, dar si eu traiesc aici, in Basarabia, si eu vorbesc cu regionalisme si fac multe greseli pentru ca am crescut si am invatat in 2 limbi, dintre care romana era intentionat schimonosita de securistii sovietici si am invatat-o din start gresit. Nu uita ca noi am invatat limba romana in grafie CHIRILICA !!! Cel putin generatia mea.

    Pe langa asta, sunt unul dintre suporterii care stau cu sufletul la gura la fiecare meci al echipelor romanesti in cupele europene si tin cu echipele romanesti ca si cum ar fi din tara mea. Acelasi lucru si nationala Romaniei pentru care am pland atunci cand a fost eliminata la World Cup 94. Dupa toate acestea e greu sa te abtii atunci cand esti injosit de niste romani. Chiar e foarte greu. E ca si cum ai fi injosit in public de un frate mai mare. Intelege-ma daca poti

    RăspundețiȘtergere
  6. Valentin,
    vad ca esti departe de fotbal si in general. Pe Zimbru au fost numiti de suporteri nu de jurnalisti, iar suporterii au razboiul lor, indiferent de echipa. Plus la asta, pe Zimbru au venit suporteri ai Stelei, care s-au pregatit special contra lui Dinamo. Nu confunda una cu alta.

    Ca sa te lamuresc, Publika este un post cu patron roman, deci n-au cum cei de la Publika sa ma oblice sa scriu aici contra romanilor. Mai gandeste cand spui ceva.

    In fine, eu sunt tot asa baltean ca si tine. Dimpotriva, am criticat comentatorii pentru ca au folosit expresia de ”limba moldoveneasca” la modul serios, ori noi vorbim limba romana si doar niste oameni care nu vor sa gandeasca spun altfel. Chiar daca o vorbim cu greseli.

    RăspundețiȘtergere
  7. sa vezi ce-si batea-u joc si pe la gsp tv cind ii intrebau daca au revenit cu picioarele pe pamint ca pina acum ar fi fost cu picioarele in balti.
    cum ai zis tu m-ai bine si-ar cauta de fotbalul lor, ca acolo in afara de cfr , unirea si vaslui restul joaca balet.

    RăspundețiȘtergere
  8. ai dreptate sa condamni comentariul mai mult decat sfidator al celor de la sport.ro, insa la ultima parte, cea in care spui ca echipele romanesti sunt varza in champions league cred ca exagerezi. pana la urma, la cati bani se baga in fotbalul romanesc, eu zic ca numai prezenta in grupele ligii este un miracol. meciul de astazi releva insa ca e o diferenta destul de mare intre fotbalul romanesc si cel din moldova. practic, in afara de seriff, care s-ar bate la titlu si in romania, celelalte echipe care au jucat in cupele europene la voi s-ar bate la retrogradare in campionatul din romania. pai dinamo ar fi avut infinit viata mai grea cu gaz metan sau cu otelul galati. asa cum si liga I este probabil este de nivelul ligii secunde din spania sau italia, si cand se mai spune asta nu ar trebui sa ne supere, ci sa ne dam seama exact pe unde suntem.i in fine, supararea ta este mai mult indreptata catre comentatori si ai dreptate sa fii suparat pe idiotii aia. bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru comparatie, declaratii ale oamenilor de fotbal din Romania si ce a spus Bunea. Si astea sunt doar cateva.

    pro sport: Au dat cu bâta-n Bălţi!

    cap de zmeu: "A fost un antrenament bun pentru meciurile cu Astra şi cu Hajduk"

    Dinu: "A fost un antrenament bun"

    Bunea: "Sper ca Dinamo să o elimine pe Hajduk"

    RăspundețiȘtergere
  10. Bine le-a facut romanii ! sa stea acasa si sa invete fotbal rusii...

    RăspundețiȘtergere
  11. sunt din galati. nu trebuie sai puneti la inima pe comentatori. nici mie, ca roman, numi plac commentariile lor. si sunt multi carora nu le plac. eu mai citesc pe siteuri, forumuri, si multi dau sonorul la Mute si vad meciul fara niciun sunet! din cauza lor. si ca nu au scris Olimpia ci au scris Balti, nare rost... e aceeasi echipa. Oricum astia de la sport.ro sunt bardaf.

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca erau de la tvr mai intelegeam, dar asa nici nu trebuiesc bagati in seama. Sport.ro e defapt cancan-ul fotbalului romanesc, se discuta totul inafara de fotbal...

    RăspundețiȘtergere
  13. Sandu esti penibil, diferenta dintre balti si dinamo e mai mica decit diferenta dintre tine si jurnalistii romani. Trebuie sa-ti stii locul, si tu si astia de la balti. Ca n-ai gustat glumele lor e de inteles, cred ca nu te duce c... Tin minte emisiunile tale cu efros: "hai petru mai zi ceva..." Penibil

    RăspundețiȘtergere
  14. Cred ca ar trebui sa fii mai suparat pe fotbalul din R. Moldova decat pe comentatorii romani. In afara de Serif, totul e vraiste la voi.

    RăspundețiȘtergere
  15. limba moldoveneasca nu exista, exista numai lima romana chiar daca suntem 2 tari
    asa cum limba engleza e pentru americani

    RăspundețiȘtergere
  16. daca e sa luam de la inceput,in primul rind ar trebui sa recunoastem ca suntem slabi,foarte slabi sau poate cei mai slabi,da desigur,comentatorii de la sport.ro sunt porcosi cu ironiile lor de 2 bani,presa sportiva din romania se afla la acelasi nivel cu fotbalul din Moldova,adika sub zero,se pune accentul pe scandaluri,provocate insasi de presa si pe bombele sexy unuia sau altui jucator iar comparatia cu echipele din Romania in CL este absolut corecta ,bravo Sandule,insa ekipele din Romania au reusit sa profite de faptul ca sunt considerate(pe merit deplin) nuiste ekipe slabe opentru competitiile europene,drept dovada Urziceni,care nu a avut un jok bun,insa s-a folosit de hai sa-i zicem aroganta ekipelor din grupa,si au reusit cele 8 puncte miraculoase,iarta principala diferenta dintre echipele moldovenesti si cele romanesti,cele din urma stiu sa se foloseasca si de minusuri

    RăspundețiȘtergere
  17. @Sandu Grecu, multumesc pentru raspuns. Important e ca jurnalistii sportivi din Basarabia sa nu urmeze modelul romanesc, axat pe cancan, barfa, bombe inventate. Puteti da voi o mostra de cum ar trebui sa se faca jurnalism.
    Iti recomand si un articol, despre cum se face jurnalism sportiv in Franta si deosebirea enorma fata de Romania http://www.reportervirtual.ro/2010/06/cum-se-face-jurnalismul-sportiv-in-franta.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune